Medlemmar: 6225 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Supportrar fortsatt missnöjda med Arsenal.

Arsenal med nya insatser för supportrar

tor 15 jul 2021 kl 18:36

Arsenal bekräftar idag att man planerar för ett antal supporterinsatser under säsongen 2021/2022 som reaktion på den kritik som klubben fått den senaste tiden. Trots detta är många supportrar fortsatt kritiska och menar på att det inte är tillräckligt.

Den europeiska superligan var det som till slut fick bägaren att rinna över och kritikerstormen mot Arsenal och framförallt ägarna KSE blev massiv. Både Stan och hans son Josh Kroenke fick ta emot en hel del kritik för att vara verklighetsfrånvända och för att ha vänt supportrarna ryggen.

Protesterna skedde både online och utanför Emirates Stadium i samband med vårens matcher. Spotifys Daniel Ek gav sig in i det hela genom ett utspel om att köpa klubben (något som det varit mycket tyst om den senaste tiden) men Kroenkes menar att de inte är intresserade av att sälja.

Idag publicerades en artikel på Arsenal.com där klubben berättar om ett antal insatser som kommer ske under den kommande säsongen för att ge supportrarna mer inflytande. Några av de sakerna som de ska göra är:

  • Bilda en Arsenal Advisory Board, dvs något som man kalla för en rådgivande grupp, som består av supportrar från olika oberoende supportergrupper: Arsenal's Independent Supporters' Association, the Arsenal Supporters' Trust, Gay Gooners, Domestic and International Supporters' Clubs, Arsenal Disabled Supporters' Association och Fans' Forums representant för supportrar i åldrarna 18-24 år. Dessa grupper är utvalda för att de tillsammans täcker en stor andel supportrar och varje grupp kommer få rösta om vem som ska representera dem. Gruppen kommer sedan fungera som bollplank i olika frågor, men de kommer inte ha mandat att fatta några beslut. Klubbens representanter på dessa möten är Josh Kroenke (ägare), Tim Lewis (styrelseledamot), Mark Gonnella (Media, Communications & Community Affairs Director) och Mark Brindle (SLO). Gruppen kommer träffas två gånger per år.
  • Fans Forum kommer att fortsätta att mötas tre gånger om året och målet är att man ska fokusera på mer operativa frågeställningar. Från klubben kommer VD Vinai Venkatesham eller någon annan från styrelsen att medverka. Josh Kroenke kommer att medverka på minst ett forum per år.
  • Förutom detta kommer Vinai Vekatesham och andra styrelseledamöter träffa AISA och AST minst tre gånger per år, utöver de tidigare nämna träffarna. Supporterklubbrepresentanter kommer också få chansen att möta styrelsen under året.
  • En supporterrepresentant kommer också få plats i styrelsen för Arsenal Foundation.

Trots att det kan verka som att klubben nu gör någonting har kritiken från flera håll varit massiv. En generell känsla är att det är alldeles för lite och alldeles för sent. AST (Arsenal Supporters' Trust) säger i ett uttalande:

"Dessa förslag är en besvikelse och är inte lika mycket som andra klubbar har erbjudit. Vi har gett dem ett antal konkreta förslag på insatser som de kan göra för att ge oss en röst men klubben har ignorerat dem. Klubben har inte gett oss någon anledning till varför man inte följt våra råd, trots att andra klubbar som Liverpool, Chelsea och Spurs alla har genomfört några av dem. Vi uppskattar att man vill stärka t ex Fans Forum men vi är inte nöjda."