Medlemmar: 8914 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Kommer Emile Smith Rowe att förlänga sitt kontrakt?

Senaste nytt - Silly season

fre 16 jul 2021 kl 09:09

Nu när EM är slut börjar det komma mer och mer rykten om både spelare som ska värvas och säljas. Här kommer de allra hetaste ryktena från de senaste dagarna. Får vi se någon värvning snart? När eller kommer vi ens sälja Willian?

Vill någon klubb värva Willian?

Det var i mitten av maj som den trovärdige journalisten Fabrizio Romano skrev att Willian skulle lämna Arsenal och att Inter Miami var en trolig klubbadress för brassen. Nu, två månader senare är det fortfarande ingen klubb som värvat Willian och jag tror många Arsenal-supportrar inklusive mig själv börjar bli orolig över situationen. Fabrizio Romano har dock i dagarna gått ut och medgett att situationen är den samma som tidigare och att Willian förväntas lämna Arsenal under sommarfönstret. Problemet är bara att Arsenal måste hitta någon klubb som är intresserad över att värva den 32-årige yttern, något som jag tror kan vara svårt efter hans bleka insatser under föregående säsong. 

Sannolikhet att Willian lämnar Arsenal: 7/10

Abraham ersätter Lacazette?

Det var under torsdagen som Telegraph Football skrev att Arsenal funderar på att värva Tammy Abraham från rivalen Chelsea. Anfallaren fick sparsamt med speltid under Thomas Tuchel och förväntas lämna klubben då han är ute efter regelbunden speltid. Han vill höja sina chanser att komma med i Englands VM-trupp nästa år.

I och med att Abraham under sin barndom faktiskt var en Arsenal-supporter som såg upp till Thierry Henry låter det inte helt orimligt att en övergång till “The Gunners” går igenom. Problemet är dock att Abraham är värderad till 40 miljoner euro vilket kan försvåra övergången då Arsenal inte sålt någon spelare speciellt dyrt hittills under fönstret. Jag har också svårt att se klubben värva Abraham utan att göra sig av med någon av Aubameyang eller Lacazette. Det blir svårt för Abraham att få en ordinarie tröja i klubben om det redan finns två högklassiga strikers i truppen.

Sannolikhet för övergång: 3/10

Smith-Rowe väntas förlänga inom de närmaste dagarna

Under flera veckor har det kommit rykten som sagt att Emile Smith-Rowe ska förlänga hans kontrakt med klubben inom en snar framtid. Det har dock aldrig kommit något officiellt uttalande angående detta från Arsenal vilket har oroat alla supportrar. Samtidigt har det även kommit in trovärdiga uppgifter om att Aston Villa jagar den unga talangen. Arsenal har dock nobbat alla bud från Villa. 

Nu kommer dock en hint om att ett nytt kontrakt är nära för den unge talangen. På sociala medier har det läckt ut en bild på en ung supporter som står tillsammans med Smith Rowe. Det anmärkningsvärda med bilden var att mittfältaren hade på sig en tröja med nummer 10 och inte 32 som han hade under förra säsongen. Förhoppningsvis tyder det på att ett nytt kontrakt är nära för 20-åringen. 

Sannolikhet att “ESR” förlänger: 9,5/10 

Xhaka nära Roma-flytt tillslut

Att Roma varit ute efter Granit Xhaka under sommaren är ingen större hemlighet. Det har under flera perioder känts som att en övergång i stort sett varit klar. Problemet har dock varit att Roma måste komma överens med Arsenal om en rimlig övergångssumma. I och med att Xhaka presterade bra under EM tror jag att Arsenal kände att de kunde värdera mittfältaren något högre än vad de gjort annars. 

Nu skriver dock den italienska tidningen Calciomercato att en överenskommelse är nära. Xhaka verkar sugen på att testa något nytt och jag tror inte Arsenal kommer stoppa honom från att göra det heller. Övergångssumman väntas ligga på 15 miljoner euro plus bonusar. Det känns bara som en tidsfråga innan det blir officiellt att mittfältaren lämnar Arsenal.

Sannolikhet för övergång: 9/10

Arsenal hoppfulla kring White

Den engelska mittbacken Ben White har under en längre tid kopplats ihop med en flytt till norra London och Arsenal. Det har tidigare rapporterats att Arsenal hittills har lagt två bud på försvararen, det första på £40 miljoner och det andra på £47 miljoner. Båda buden ska dock ha avvisats av Brighton. 

Försvararen som tog plats i Gareth Southgates EM-trupp ska enligt The Sun själv vara positivt inställd för en flytt till “The Gunners”. The Sun skriver även att Arsenal fortsatt är hoppfulla att nå en överenskommelse med Brighton inom en snar framtid. Jag själv tror att förhandlingarna tillslut kommer att gå igenom och att vi kommer få se Ben White spela på Emirates i år. Det känns som att Arsenal är fast beslutna med att de ska värva White och eftersom White själv vill testa på något nytt känns det som att övergången borde bli klar inom de närmaste veckorna. 

Sannolikhet för övergång: 8/10