Medlemmar: 5496 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Vill ni följa med oss västerut?

Arteta: Nya ansikten på väg

sön 18 jul 2021 kl 13:03

Mikel Arteta är nöjd med matchen mot Rangers och laddar inför avresan till Florida. Han ser också fram emot att välkomna nya spelare i Arsenal.

Trots det oavgjorda resultatet mot Steven Gerrards mannar är Arteta belåten med Arsenals spel och chansmässiga dominans i matchen.
-Överlag är jag nöjd. Vi dominerade matchen och skapade så många chanser, men den här sporten avgörs i straffområdena. Vi var inte nog kliniska i motståndarnas straffområde. De enda chanserna de skapade förutom målen var kontringen efter vår hörna. Vi var bättre än senast och det är lätt att se att vi var vassare fysiskt och organisatoriskt, säger Arsenalmanagern till Arsenal.com.

Nuno Tavares gjorde debut i backlinjen och krönte sitt insats med att göra Arsenals 1-1-mål, vilket innebär en bra början på hans tid i Arsenal.
-En fantastisk debut - och med högerfoten dessutom! Han har bara varit med oss i några dagar, men man kan redan se hans egenskaper - han är fysisk och har bra kvalitet med bollen. Han har kommit in i gruppen bra, så det är en bra start.

Nu väntar en ny tripp för Arsenal - den här gången över Atlanten där laget möter Inter samt Everton eller Millionaros i Florida Cup i Orlando. Arteta hintar om att nyförvärv kan komma att följa med till USA.
-Nu blir det lite återhämtning. Vi tränade hårt, spelade två matcher och nu åker vi till USA i nästa vecka. Vi har inte åkt på några skador den här veckan och vi har kanske några nya ansikten som anländer. Det är väldigt positivt, avslutar spanjoren.