Medlemmar: 5020 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Ben White, här i Englandströjan, har gett sin första intervju som Arsenal-spelare.

White: "Det var ett lätt beslut"

fre 30 jul 2021 kl 19:05

Ben White har gett sin första intervju efter att övergången till Arsenal blev offentlig. Där berättar han bland annat om varför han valde Arsenal.

Det är av förståeliga skäl glad Ben White som till arsenal.com har gett sin första intervju som Arsenal-spelare. Det tog ett tag från de första ryktena till officiell deal, och White själv fick jobba hårt för att inte avslöja något:

- Ja, det var inte helt lätt att inte berätta för någon, om jag ska vara ärlig. Jag fick säga till min familj att inte säga något, och till och med när jag var på semester fick jag frågor, det var knepigt men jag lyckades hålla hemligheten.

Du pratade förstås med Mikel och Edu, vad sade de för att övertala dig?

- Jag behövde nog inte mycket övertalning om jag ska vara ärlig. Arsenal talar för sig självt och jag har pratat med Arteta flera gånger under sommaren. Jag fick en bra känsla och med det sätt han vill spela tror jag att jag kan bidra med kvalitet till laget och förhoppningsvis få tillbaka Arsenal där de hör hemma.

Vad kan supportrarna förvänta sig av dig?

- Det är alltid en svår fråga att svara på, men jag kliver fram när det hettar till i matcher. Jag är trygg med bollen och därigenom kan jag producera kvalitet även i svåra lägen.

Hela intervjun hittar ni här.