Medlemmar: 5020 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Lautaro till Arsenal?

Arsenal intresserade av Lautaro

lör 31 jul 2021 kl 10:56

I slutet av veckan dök det upp rapporter från Italien men även från England om att Arsenal är intresserade av den 23-årige argentinaren Lautaro Martinez som tillhör Inter Milan.

Enligt den mycket trovärdiga Daniel Ornstein på The Athletic så “ser Arsenal över möjligheterna” av att hämta in argentinaren.Martinez har kontrakt med Inter till 2023 och Inter har haft det mycket tufft ekonomiskt. Inför säsongen har de varit tvungna att drastiskt minska lönekostnaderna och sälja nyckelspelare. Det rådande finansiella kaoset var anledningen till att Antonio Conte lämnade klubben.

Intresset sägs trappas upp ordentligt ifall Arsenal gör sig av med Alexandre Lacazette. Anfallarens namn ska ha nämnts men Inter ska ha varit tydliga med att de är ute efter pengarna. Så övergången är inte jättetrolig just nu - men sägs vara ett mycket seriöst alternativ inom en snar framtid eller om någon av situationerna ändrar sig drastiskt.

Förutsättningarna för Arsenal är mycket bra för en spelare i denna kalibern, kontrakt som löper ut om två år och en klubb i stort behov av pengar. Tottenham sägs även se över Lautaro, men endast ifall Harry Kane lämnar klubben.

Lautaro har sedan Romelu Lukaku kom till Inter haft ett fint samarbete tillsammans med belgaren och argentinaren står noterad för 17 mål och 10 assist på 38 matcher i Serie A där han startade 30 matcher och gjorde 8 inhopp förra säsongen. Personligen är Lautaro en spelare jag uppskattar enormt, det skulle vara ett mycket fint tillskott till klubben i mina ögon.

Om Inter ändrar sig kan kanske Hector Bellerin som Inter är intresserade av  ingå i en bytesaffär, mer om det finns att läsa om här.