Medlemmar: 8661 st.

Ben White byttes in i halvtid, men Arsenal förlorade trots det mot Chelsea.

White debuterade när Arsenal föll

sön 1 aug 2021 kl 17:54

Arsenal förlorade hemma mot Chelsea efter ett rejäl bjudning i försvarsspelet. Mycket var alltså sig likt från förra säsongen - även om hemmalaget rånades på en solklar kvittering.

Arsenal kom till spel med en elva som lika gärna hade kunnat starta i ligan i våras. Leno var på nytt i målet och Chambers ser ut att fortsatt vara förstavalet som högerback. Mittlåset bestod av Holding och Mari medan Tierney tog hand om vänsterkanten. På mittfältet spelade Partey och Elneny i de mer tillbakadragna rollerna, med Pepe, Smith Rowe och Aubameyang mer offensivt.

Inledningsvis var det Arsenal som kändes hetast. Partey hittade Aubameyang på vänsterkanten ett par gånger, men det som såg ut som lovande anfall ledde inte fram till några skott på mål. Chelsea hade några inspel mot mål under första kvarten, men de var ingenting som hotade Leno. Tempot var ganska lågt och det var, ganska väntat i en träningsmatch, väldigt snällt spel.

Chelsea hade mer boll under mitten av halvleken och det gav också utdelning. Efter en omställning gick bollen till Werner som hittade en fri Havertzutanför straffområdet och tysken visade ingen tvekan med sitt avslut och bollen satt i nättaket bakom Leno. Det är kanske att ta i att hävda att det var rättvist, men Chelsea var något hetare. Denna känsla förstärktes ytterligare av att Werner bara ett par minuter efter ledningsmålet sprang sig fri, men missade målet med liten marginal.

Matchen fick fart av målet och Arsenal var en hårsmån från att kvittera när Smith Rowe prickade stolproten. Arsenalsupportrarna vill ha straff i momentet efter när Lacazette drogs ned, men fick ingen respons av domaren, som även viftade bort en ny straffsituation i anfallet efter. Partey tvingades därefter bryta matchen efter att ha fått en smäll på fotleden, och han ersattes av Xhaka. Spelet blev såväl snabbare som tuffare efter hand och även Tierney åkte på en smäll i slutet av första halvlek. Chelsea var nära att utöka ledningen just före den situationen då Ziyech prickade stolpen. Med sekunder kvar av halvleken snurrade Hudson-Odoi upp Mari på läktaren och tvingade Leno till en viktig räddning.

I halvtid skedde det i vanlig ordning ett antal byten. Framförallt i Chelsea, men mest intressant var att Ben White fick debutera. Chelsea fick andra halvleks första chans då Abraham fick bollen framför mål, men han fick inte ordning på fötterna och chansen rann ut i sanden. Pepe svarade i andra straffområdet med ett skott från snäv vinkel som räddades till hörna.

Ziyech fick ett utmärkt tillfälle att göra 0-2 när han lurade offsidefällan och lyfte bollen över en utrusande Leno, men tillbakalöpande White kom emellan när han skulle peta in bollen, och sedan fick Leno tag i den. I anfallet efter kapades Aubameyang utanför Chelseas straffområde, men Mandy räddade Lacazettes frispark.

Smith Rowe hittade med drygt 20 minuter kvar Pepe i djupled, men en Chelseaback glidtacklade bollen till hörna. Den hörnan ledde till en ny hörna, och den nickade en omarkerad Xhaka in i mål. Pepe stod för assisten. Därefter bytte Arsenal ut halva laget och in kom bland andra nyförvärven Tavares och Lokonga.

Chelsea svarade omgående, eller det var snarare Arsenals försvar som bjöd på ett svar. Ofokuserat passningsspel framför egna målet ledde till att nyinkomna Bellerin serverade Abraham som fick friläge i straffområdet och enkelt kunde placera in 1-2.

Arsenal slet för att kvittera på nytt. Aubameyang borde ha fått en nick ur mycket bra läge på mål och Willock borde fått ett mål med sig. Hen prickade ribban och bollen studsade i marken och ut. Domaren viftade avvärjande, men reprisen visade tydligt att bollen var ett par decimeter över mållinjen. Målkameran som används i Premier League men inte idag har helt klart existensberättigande.

När Arsenal tryckte på i slutet fick Chelsea några kontringar, men Leno var bra i målet och släppte inte in något mer mål. Aubameyang fick ytterligare en hyfsat chans efter en fin Arsenalomställningen, men lyckades inte spräcka säsongsnollan nu heller. Det blev Arsenals sista chans i matchen - och Chelsea stod som vinnare. Trots att Willock faktiskt kvitterade.