Medlemmar: 8767 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Arteta och gänget har en del att jobba på inför kommande säsong.

Arteta: "Han stannar hos oss"

mån 2 aug 2021 kl 11:01

I vanlig ordning hölls det presskonferens efter 2-1 förlusten på hemmaplan mot Chelsea. Arteta gav sin syn på Xhakas framtid, sina tankar om matchen och Saka.

Efter förlustmatchen mot Chelsea på hemmaplan så gav Arteta sina tankar om matchen och publiken till Arsenal.com:

- Det var en grym atmosfär. Fansen stod bakom laget och jag tror de var runt 20-25 tusen fans, de skapade en bra atmosfär på arenan. Detta var ett bra test för oss mot det bästa laget i Europa. Jag tyckte vi visade några riktigt positiva saker men även några oroande saker när vi tappade bollen i svåra positioner, och när vi gjorde det behövde vi organisera oss defensivt, det öppnade ytor. Med tanke på vad vi kunde göra mot det här laget och vart vi befinner oss i försäsongen så tycker jag det är positivt.

Han fick även en fråga om Granit Xhaka som minst sagt ryktats bort från klubben. Det är en flytt till Roma det snackas och klubben ska ha förberett sig på att ersätta honom, men nu sägs han istället ha blivit erbjuden ett nytt kontrakt av Arsenal och han verkar vilja stanna:

- Granit kommer att stanna med oss, han är en spelare vi värdesätter starkt, han är en nyckelspelare i våran trupp. Han har tränat i två dagar, han ville spela idag och jag tyckte det var tydligt från hans sida att han vill vara här.

Några andra spelare vars framtid också väcker frågetecken är Hector Bellerin och Joe Willock. Willock har varit utlånat till Newcastle där han minst sagt överraskade, han bjöd på hela 8 mål på 14 matcher. Bellerin har haft en riktigt tuff säsong och har varit relevant för både Real Betis och Inter.

- Jag vet inte. Jag kommer att träna dem och se efter dem eftersom de tillhör oss. Förhoppningsvis så kan deras fokus och tankar stanna här så de kan förbereda sig, för de är Arsenalspelare och vårt jobb är att göra dem så bra vi kan.

Gabriel blev skadad och missade OS med Brasilien, ifall han kommer finnas tillgänglig tills ligapremiären mot Brentford och hur han status ser ut svarade Arteta på.

- Vi vet inte riktigt, han är fortfarande skadad. Han drog på sig en skada när han förberedde sig inför OS med Brasilien och just nu har han inte haft möjligheten att träna med oss. Det ser osannolikt ut [att han är redo för premiären] men förhoppningsvis kan han återhämta sig fort.

En spelare som ännu inte återvänt till Colney från sin semester är Bukayo Saka som har spelat EM-final och haft det tufft sen dess. Saka hade en riktigt bra säsong och vann årets spelare i Arsenal Swedens betyglista. Han belönades med nytt kontrakt och plats i den engelska EM-truppen, han hade ett bra mästerskap tills straffläggningen i finalen där han oförklarligt nog skickades fram för att ta en straff och missade.

- Han kommer tillbaka snart. Han behövde ledighet, han behövde vara ifrån fotbollen. Han hade ett väldigt tufft år (fysiskt) men han kommer komma tillbaka och träna med oss de kommande dagarna. Vi ser fram emot att se honom igen.

Arteta berättade också om sina tankar kring att vi släpper in mål när vi försöker "play out from the back":

- Det oroar mig eftersom att när du ger bort bollen i den positionen som vi är i, kan de på en eller två passar få till ett farligt avslut. Det är verkligen svårt att lösa. Men från de situationerna kunde vi även skapa många chanser. Vi måste veta när vi ska ta riskerna. För du vet att Premier League lag straffar dig hårt.

Rapport från matchen kan ni läsa här. Arsenals nästa match på  är mot Tottenham i en träningsmatch på söndag kl 15.00 på Tottenham Hotspur Stadium. Ligapremiären spelas mot Brentford 13:e Augusti på bortaplan kl 21.00.