Medlemmar: 8776 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Hur illa skadad är Thomas Partey?

Positiva indikationer efter Parteys skada

mån 2 aug 2021 kl 18:00

I slutet av första halvlek gick Ruben Loftus-Cheek in hårt i en duell mot Thomas Partey. Arsenalmittfältarens fot vek sig på ett obehagligt sätt och han tvingades till ett byte trots ett försök till att spela vidare. Nu kommer positiva indikationer på att skadan kanske inte är så pass allvarlig som först befarat.

När Arteta mötte pressen efter träningsmatchen mot Chelsea fick han direkt frågan om hur pass allvarlig skadan på Thomas Partey var.
- Jag pratade just med våran läkare. Han ska röntgas imorgon, men just nu ser det inte bra ut, sa Arteta.

Trots att resultatet från röntgenundersökningen inte har presenterats ännu har det kommit positiva indikationer på att skadan kanske inte är lika allvarlig som först befarat.
Läkaren och specialist på idrottsskador Rajpal Brar har analyserat situationen och befarar att våran viktiga mittfältare väntas bli borta i 4-6 veckor, i värsta fall.
- Det ser ut som en typisk vridning av fotleden. Dessa typ av fotledsskador kan graderas på en skala 1-3. Detta verkar vara en grad 1-skada vilket klassas som den lindrigaste typen.

Det som gör att Rajpal Brar tror att skadefrånvaron kan bli ännu kortare är bilder på Partey under matchen, men också en bild som florerat på Twitter under söndagskvällen.
- Han kunde gå av planen relativt smärtfritt och utan hjälp vilket är positivt. Att han sedan syntes i Paddington under kvällen utan att varken halta eller använda sig av kryckor eller fotstöd är ännu mer positivt, det kan bli en kortare frånvaro, säger han på sin Youtubekanal och fortsätter:
- Att han inte använder ett fotstöd är ett tecken på att det inte är någon typ av fraktur, det är ett väldigt bra tecken.