Medlemmar: 6085 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Kevin Betsy ersätter Steve Bould.

Kevin Betsy tar över U23-laget

tis 3 aug 2021 kl 19:32

Arsenal har utsett Steve Boulds ersättare. Det är Englands U18-tränare Kevin Betsy som tar över.

Det var i maj som det sipprade ut att Steve Bould tvingades lämna posten som U23-tränare i Arsenal efter en svag säsong. Arsenal uppger nu att det blir Kevin Betsy som ersätter Arsenallegendaren. Betsy, som är 43 år gammal, har sedan ett år tillbaka varit huvudtränare för Englands U18-landslag. Han har tidigare han har tidigare varit anställd i Fulhams akademi och har också representerat klubben på Premier League-nivå som spelare.

-Vi är extremt nöjda med att ha rekryterat en sådan stark kandidat som Kevin Betsy. Han har stor erfarenhet från akademi- och ungdomsfotboll och har stor kunskap och förmåga. Han kommer hjälpa oss att leverera vår vision att utveckla och bygga "Strong Young Gunners", säger Arsenals akademichef Per Mertesacker.

-Det är en ära att ansluta till Arsenal. Det här är en klubb som just nu visar bra resultat vad gäller att utveckla unga spelare på högsta nivå. Under den här processen har jag haft mycket positiva diskussioner med Per Mertesacker, Luke Hobbs och den övriga ledningen i Arsenal vilket har gjort beslutet att komma hit ännu enklare. Mitt jobb startar nu och tillsammans med de talangfulla personerna i den här klubben kommer vi sträva efter att få fram talanger till A-laget samtidigt som vi vill få dem att förstå värderingarna och traditionerna som den här klubben står för, säger Kevin Betsy.

Ryan Garry, som själv tillbringade många år som spelare i Arsenals akademi, kommer enligt Training Ground Guru fortsätta som assisterande U23-tränare.