Medlemmar: 8776 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Guendouzi och hans Marseille vann mot Montpellier med 3-2.

Lånekollen v. 32

tis 10 aug 2021 kl 09:06

Adam Hemmingberg har gjort en sammanställning över hur våra utlånade spelare klarar sig i sina respektive klubblag.

I helgen fick vi en försmak av den engelska fotbollen i form av North London Derby, Community Shield-finalen och de tre EFL-divisionernas premiärer. Den europeiska toppfotbollen rullade även den i gång med full omgång i franska Ligue 1. Arsenal har i vanlig ordning skickat ut några av sina yngre förmågor på lån i hopp om att anpassningen till seniorfotboll ska ske, alternativt för att de inte kunnat garantera spelaren i fråga speltid. Mitt mål med detta är att försöka ge er en överblick över hur det går för våra utlånade spelare. 

Daniel Ballard, Millwall: Ballard spelade hela matchen och imponerade när Millwall spelade 1-1 mot QPR. Mittbacken som var utlånad till Blackpool förra säsongen – där han tog upp dem till Championship – hoppas bygga vidare på den fina fjolårssäsongen. 

Dejan Iliev, SKF Sered: Den reslige målvakten, som nu hunnit fylla 26 år och som är utlånad för fjärde gången, vaktade kassen och höll nollan när SKF Sered vann med 1-0. 

Harry Clarke, Ross County: Den unga mittbacken spelade andra halvlek i Ross Countys förlustmatch mot Hibernian. Motståndarlaget gick till halvtidsvila med 3-0 och 3-0 blev även slutresultatet. Clarke var tidigare i somras med på Arsenals tripp till Skottland där han fick speltid mot just Hibs. 

Konstantinos Mavropanos, Stuttgart: Dinos spelade 65 minuter och blev även målskytt när Stuttgart vann med 6-0 i DFB-pokal (tyska cupen). Efter en lyckad sejour i Stuttgart föregående säsong lånades han återigen ut till klubben från sydvästra Tyskland. 

Matt Smith, Doncaster Rovers: Den talangfulla innermittfältaren spelade hela matchen i premiärförlusten mot AFC Wimbledon. Med en något strulig säsong i bagaget innehållande två utlåningar hoppas han på att få kontinuerligt med speltid den här säsongen. 

Matteo Guendouzi, Marseille: Den hårfagre mittfältaren spelade 90 minuter mot Montpellier och huserade i en lite mer offensiv box-box-roll än den vi är vana att se honom i. Marseille vann matchen med 3-2. 

Nikolaj Möller, Viktoria Köln: Svenskforwarden, kallad den nya Zlatan när han kom till Arsenal förra sommaren, spelade dryga 60 minuter för Viktoria Köln när dem åkte ur DFB-pokal mot Bundesliga-laget Hoffenheim. En okej insats av Nikolaj som var inblandad i 1-1-målet. 

Tyreece John-Jules, Blackpool: Den tekniske forwarden som fått se sig omsprungen av Folarin Balogun i rangordningen hos Arsenal, spelade 73 minuter när Blackpool kryssade i sin comeback i The Championship. John-Jules är en otroligt talangfull spelare som måste hålla sig skadefri för att ta nästa steg i utvecklingen. 

William Saliba, Marseille: Saliba spelade 90 minuter till höger i backlinjen i en 3-3-3-1-uppställning. En något ovanlig roll och det såg lite ringrostigt ut till en början men blev bättre ju längre matchen led. Nära att skriva in sig i målprotokollet. Marseille vann med 3-2.