Medlemmar: 4978 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Lycka till i Newcastle, Joe!

Klart: Willock till Newcastle

fre 13 aug 2021 kl 17:47

Med bara timmar till säsongspremiären bekräftade Arsenal att Joe Willock flyttar till Newcastle på en permanent deal.

Det har ryktats om det hela sommaren och nu är det officiellt: Joe Willock lämnar Arsenal för att flytta norrut med Newcastle som syn nya klubbadress. Det pratas om en prislapp på omkring 25 miljoner pund och med en vidareförsäljningsklausul.

Det är ingen förvåning att Tynesideklubben varit intresserade av att få tillbaka Willock efter hans lyckade lånesejour där förra säsongen. Nu har de alltså lyckats göra flytten permanent och det är dags för oss att säga hej då till en spelare som tillbringat större delen av sitt liv i klubben.

Joe anslöt till vår akademi 2015, men egentligen har han varit en del av klubben ända sedan hans bror Chris anslöt till akademin när Joe bara vara fyra år gammal. Innan han gick på lån till Newcastle i våras så var Arsenal den enda klubben han haft erfarenhet från. 

Willock satt på bänken i Community Shield-matchen mot Chelsea 2017 och gjorde sin debut i september samma år när vi mötte Doncaster i ligacupen. Totalt blev det 77 matcher i Arsenaltröjan och han fick vinna sin första titel med laget när vi vann FA Cupen 2020.

Lycka till i framtiden, Joe!