Medlemmar: 6215 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Miguel Azeez gjorde Arsenals tröstmål i slutet.

Storstryk för U23-laget i premiären

tis 17 aug 2021 kl 10:35

Kevin Betsy fick en mardrömsstart på jobbet som ny huvudtränare för U23-laget. West Ham United vann med 6-1 på London Stadium.

Så var det äntligen dags för premiär även för Arsenal i Premier League 2 och West Ham United stod för motståndet. West Ham ställde för kvällen upp med ett rutinerat lag - med spelare vi känner igen från Premier League i form av Masuaku, Lanzini och Yarmolenko.

Arsenal började bra första tio och visade upp ett stort självförtroende i bollinnehavet. Mika Biereth, Arsenals nyförvärv från Fulham, var nära på att rinna igenom och få ett friläge efter en passning från Azeez. Men istället var det West Ham som tog ledningen i den 13.e minuten efter att Arsenal slarvat med ett uppspel och Patino tappat bollen utanför eget straffområde.

Andra halvlek började snarlikt och efter 58 minuter kom även 2-0 efter att Arsenal återigen tappat bollen. Det var Arsenals f.d. akademispelare Armstrong Okoflex som fick göra sitt första mål i West Ham-tröjan. 3-0 kom en minut senare och sen rann det på.

Matchen slutade 6-1 till West Ham efter att Okoflex fått göra ett hattrick mot sin före detta klubb.
Arsenals mål gjordes av Azeez på straff efter att Hutchinson blivit fälld.

Kevin Betsy valde att formera sin första Arsenal-elva (5-4-1) såhär:

Ejeheri
Norton-Cuffy, Monlouis, Rekik, Ogungbo, Swanson
Hutchinson, Azeez, Patino, Cottrell
Biereth