Medlemmar: 8806 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Aaron Ramsdale sägs vara klar för spel i Arsenal.

Ramsdale "klar" för The Gunners

ons 18 aug 2021 kl 23:56

Allt tyder på att Arsenal köper loss Aaron Ramsdale från Sheffield United. Bladestränaren Slavisa Jokanovic säger ikväll att klubbarna är överens.

Det som för en tid sedan sades vara helt off är nu stekhett. De flesta journalisterna som bevakar Arsenal rapporterar nu om att Aaron Ramsdale snart presenteras som Arsenalspelare.
Klubbarna ska vara överens.
Och 23-årigen kommer skriva på ett fyraårskontrakt, med option på ett femte, snart.

Sheffield United gick ut hårt och ville ha runt £40 miljoner för den engelske landslagskeepern. Då svarade Arsenal med att deklarera att man inte längre var intresserade.
Sen vände allt, Ramsdale ville flytta till norra London.
Nu ska en deal på £24 miljoner plus £6 miljoner i add-ons vara klar.

Ramsdale var inte med i Sheffield Uniteds trupp till mötet med West Bromwich Albion under kvällen. Efter matchen, som WBA vann med 4-0, kommenterade Bladestränaren Slavisa Jokanovic läget.
- Dealen är inte helt klar, men klubbarna är överens. Jag tror att det kommer att bli klart väldigt snart. Det här är inget som jag vill ska hända, men det är svårt att stoppa en sådan här situation. Det är en väldigt stor affär för klubben.

Aaron Ramsdale är från Stoke-on-Trent och växte upp i Chesterton. Efter att ha tagit sig igenom Sheffield Uniteds ungdomslag såldes han till Borunemouth i januari 2017. Efter lån i Chesterfield och AFC Wimbledon slog han igenom under säsongen 19/20.
Förra sommaren köpte Sheffield United tillbaka honom för £18,5 miljoner.
I ett lag som ramlade ur Premier League blev keepern framröstad till årets spelare och årets unga spelare och Ramsdale fick plats i den provisoriska engelska EM-truppen, men gallrades bort inför mästerskapet då Gareth Southgate valde Jordan Pickford, Dean Henderson och Sam Johnstone.
När Dean Henderson skadade sig fick Ramsdale plats i truppen ändå.