Medlemmar: 8889 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Omari Hutchinson glänste på Meadow Park i går kväll.

Hutchinson glänste när U23-laget vann

lör 21 aug 2021 kl 11:22

Hutchinson gjorde ett vackert solomål och Biereth gjorde sitt första mål i Arsenaltröjan när Crystal Palace besegrades med 4-2.

Fyra dagar efter den tunga premiärsmällen mot West Ham United, så var det återigen dags för ett Londonderby. Denna gång var det Crystal Palace som stod för motståndet och de ställde, till skillnad från West Ham, inte upp med några A-lagsspelare.
Arsenal i sin tur gjorde tre ändringar i startelvan. Graczyk, Kirk och Taylor Hart ersatte Ejeheri, Monlouis och Cottrell.

Det var ett revanschlystet Arsenal som klev ut på Meadow Park på fredagskvällen och redan efter en kvart spelad så ledde man med 2-0. Målen gjordes av den 17-årige supertalangen - Omari Hutchinson. Vid 1-0-målet tog Hutchinson bollen, transporterade den från egen planhalva och avslutade vid den bortre stolpen. Det andra kom till efter ett fint spel mellan Taylor-Hart och Biereth, där den sistnämnde sedan hittade in till en något fristående Hutchinson, som efter en skottfint kunde göra sitt andra. 1-0-målet var Hutchinsons första mål på denna nivå.

Palace reducerade bara ett par minuter senare men Arsenal kunde gå till halvtidsvila med en 3-1-ledning. Detta efter att Taylor-Hart, med ett inlägg, hittat in till Mika Biereth, som fick göra sitt första mål i Arsenaltröjan.

Den andra halvleken var relativt händelsefattig. Crystal Palace åkte på en utvisning i slutet av första halvlek, så här handlade det mest om att hålla i bollen för Arsenal. Hutchinson och Norton-Cuffy fick, i halvtid, lämna plats åt Ideho och Monlouis. Den tekniska yttern Joel Ideho, född 2003, värvades av Arsenal förra säsongen från Ajax. Han hade en tung första säsong i klubben med småskador, men det är en spelare Arsenal tror och hoppas mycket på.

Matchen slutade till slut 4-2 till Arsenal. Palace gjorde 3-2 i den 82.a minuten och flyttade då upp mycket folk i hopp om en kvittering. Detta ledde till att Arsenal kunde kontra in 4-2 på tilläggstid genom Zak Swanson.

Omari Hutchinson går från klarhet till klarhet och fortsätter han på inslagen väg, så är det inte omöjligt att han blir uttagen till någon matchtrupp med A-laget under säsongen. Och vem vet - kanske kan han växa fram till den stjärna man trodde han skulle bli, när han iklädd U12-träningstället, blev känd i Arsenalkretsar efter en freestyle-video på Youtube för fem år sedan.

Arsenal ställde upp så här mot Crystal Palace (5-2-3):

Graczyk
Norton-Cuffy, Kirk, Rekik, Ogungbo, Swanson
Azeez, Patino
Hutchinson, Biereth, Taylor-Hart