Medlemmar: 8917 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Xhaka stannar i Arsenal ett par år till.

Arteta: "Vi ville aldrig släppa honom"

sön 22 aug 2021 kl 12:39

Allt pekade på en Romaflytt. Men Granit Xhaka blev kvar. Nu säger Mikel Arteta att klubben aldrig ville sälja mittfältaren.

Granit Xhaka gjorde ett starkt EM för Schweiz och medan mittfältaren kämpade för sitt landslag växte sig flyttryktena allt starkare. Det var inte så mycket att snacka om.
De flesta räknade med att 28-åringen skulle lämna Arsenal för spel i Roma.

Men italienarna med José Mourinho vid rodret verkade inte vilja dega upp i närheten av det som Arsenal ville ha och efter det att affären mer eller mindre var var klar dog snacket ut fullständigt.
Xhaka kom tillbaka till Arsenal och började träna och spela.
Sedan sades det att han skrivit på ett nytt kontrakt - något som Arsenal inte officiellt har bekräftat på sin hemsida även fast Mikel Arteta har sagt det. I dagens matchprogram skriver dessutom Stan och Josh Kroenke att kontraktet är klart.

På presskonferensen inför dagens möte med Chelsea snackade Mikel Arteta om Xhakas sillysommar.
- Vi ville aldrig släppa honom.
- Vi förklarade för honom vilken roll han skulle ha i laget, hur viktig han är och hur långt han kommit de två senaste säsongerna. Han har tagit sig igenom tuffa stunder och hur han gjort det. Den respekt han fått, inte bara på planen utan även i omklädningsrummet och i klubben. Vi känner att han varit en viktig figur och vi behöver sådana spelare för utvecklingen av de unga spelarna som vi har.

Xhaka kom till Arsenal från Borussia Mönchengladbach 2016. Det nya kontraktet sträcker sig till 2024, med option på ytterligare ett år, enligt Evening Standard.