Medlemmar: 4225 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Får vi se Auba mot Chelsea i eftermiddag?

Auba i träning igen - spelar han idag?

sön 22 aug 2021 kl 13:33

Pierre-Emerick Aubameyang har tränat både fredag och lördag. Men kommer Arsenalkaptenen till spel idag efter att ha haft Covid-19?

Det var cirkus innan premiären mot Brentford förra fredagen. Innan matchen sipprade det ut att både Pierre-Emerick Aubameyang och Alex Lacazette skulle missa matchen för att de inte mådde bra.
På presskonferensen inför dagens möte med Chelsea berättade Mikel Arteta att duon hade testat positivt för Covid-19. Det hade även Willian och Alex Runarsson gjort.

Arsenaltränaren sade också att Auba var på bättringsvägen och att det fanns en chans att han skulle kunna spela mot Chelsea. Sen kom träningsbilderna från Colney och där var anfallaren med.
Frågan nu är om han är fit for fight att vara med i eftermiddag?

Arteta pratade också om Auba generellt, efter den tuffa förra säsongen och en försäsong nu utan mål.
- Jag fick känslan att han vara redo att kicka igång, men så fick han Corona och var borta ett tag. Nu måste vi jobba honom tillbaka fysiskt igen. Att få honom tillbaka i bästa form för det är viktigt för hans spel.
- Jag tror att han är en spelare som behöver fansen. Han är väldigt engagerad och länkad emotionellt med dem så jag tror att det kommer hjälpa honom att de är tillbaka.