Medlemmar: 8914 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

David Seaman var också Englands tredjemålvakt när han kom till Arsenal 1990.

"Många likheter med när jag kom till Arsenal"

sön 22 aug 2021 kl 14:24

Aaron Ramsdale blev klar för Arsenal i fredags kväll. Nu säger förre stormålvakten David Seaman att han ser likheter från sig egen övergång till The Gunners 1990.

Arsenal värvade David Seaman från Queens Park Rangers sommaren 1990. Prislappen, £1,3 miljoner, var transferrekord för en målvakt i England. Men övergången var inte så poppis bland Arsenalfansen som gillade John Lukic.
Arsenal hade vunnit ligan på Anfield 1989 och Lukic var en populär figur på Highbury.
- Jag fick mycket skit, minns Seaman när han var med i Talksport.
- Fansen ville inte ha mig. Dom sjöng att Lukic är bättre än Seaman och "you’ll never play for Arsenal".

Den nu hästsvans- och mustaschfrie Seaman säger att han ser tydliga likheter med Arsenals senaste målvaktsvärvning, Aaron Ramsdale - som fått en hel del skit på sociala medier för att han inte är bra nog och för dyr.
- Det finns många likheter med när jag kom till Arsenal. Jag var tredjemålvakt i VM 1990, Ramsdale har också varit det. Förhoppningsvis kommer han också att få en bra karriär i Arsenal, säger Seaman,

Men han förväntar sig inte att Ramsdale, som köptes loss från Sheffield United som ramlade ur Premier League efter förra säsongen, ska kliva in i Arsenal direkt.
- Han utvecklas fortfarande, det kan man se. Kommer han att gå rakt in i laget? Jag tror inte det. Jag tror att han behöver göra är att komma i träning och imponera på tränare och få respekt hos de andra grabbarna i laget.