Medlemmar: 6496 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Saka tackar för att stöd han fått efter EM.

Saka: "Det betydde allt för mig"

sön 22 aug 2021 kl 15:19

Han brände Englands sista straff i EM-finalen. Men Bukayo Saka har fått massvis med kärlek och stöd efter missen. - Det betydde allt för mig, säger han.

Bukayo Saka behövde göra mål för att England skulle leva vidare i straffsparksdramat i EM-finalen i somras. Italien ledde med 3-2 inför den sista sparken, när Gareth Southgate skickade fram den 19-årige Arsenalmittfältaren.
Men vänsterskottet var inte bra nog och Gianluigi Donnarumma räddade.
Det blev inget guld för England. Och nationen var i sorg.

Att föreställa sig vilken press det är på en 19-årig i sådant läge är svårt. Att känna det han kände efter vill nog alla helst slippa. Inför eftermiddagens möte med Chelsea har Saka för första gången pratat om det som hände efter den missade straffen på Wembley.
Och vilket stöd han fått.
När han kom tillbaka till Colney hade Arsenal satt upp alla brev man fått till klubben på en lång vägg.
- Det betydde allt för mig och jag vill bara säga stort, stort tack till alla fans och alla människor som visade mig kärlek. I det svåra läget som gjorde det verkligen skillnad för mig, säger han.

Saka fick till och med applåder av Tottenhamfansen i träningsmatchderbyt för någon vecka sedan.
Det värmde extra.
- Till och med de två senaste matcherna som jag lirat, Brentford och Tottenham. Speciellt Tottenham med all rivalitet. Det var överväldigande att se dem applådera mig. Jag vill bara säga att jag verkligen uppskattade det.

Har storleken på det stöd du fått överraskat dig?
- Till viss del, ja. Men det visade hur mycket kärlek det finns inom fotbollen. Alla älskar verkligen fotboll. Vissa saker är större än fotbollen. Att få se det var verkligen fint från alla fans.

Efter mästerskapet hoppade Saka över sociala medier ett tag, men när han väl lade ut något skrev han bland annat att "love always wins".
- Hela det här har verkligen visat mig att kärlek vinner alltid. De få negativa meddelanden jag fick blev utskåpade av all kärlek. Det var därför jag lade ut det där meddelandet.