Medlemmar: 8917 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Arsenals ägare skriver i dagens matchprogram inför Chelseamatchen.

Kroenkes brev till fansen

sön 22 aug 2021 kl 16:09

I dagens matchprogram skriver Stan och Josh Kroenke. Här är deras brev till fansen:

Välkommen till starten av en ny Premier League-säsong här på Emirates Stadium. Säsongens första hemmalagsmatch är alltid ett speciellt ögonblick i kalendern och den här säsongen har det blivit ännu mer speciellt genom att vi äntligen kan hälsa dig ordentligt tillbaka.

Det har varit långa 18 månader sedan den senaste hemmamatchen i Premier League utan kapacitetsbegränsningar mot West Ham United, bara dagar innan pandemin tog fäste. Ja, fotbollen har fortsatt men det har inte varit samma sak utan supportrar på arenan, så vi är glada att kunna välkomna er alla tillbaka och tack för ert fortsatta stöd. Er närvaro har verkligen saknats av oss alla.

Vi vet att det finns mycket arbete framför oss för att komma tillbaka dit vi behöver vara, men är övertygade om vad som kan uppnås med denna fantastiska klubb och vårt folk.

Vi bygger en trupp, rik på unga talanger, mycket som utvecklats genom vår underbara akademi. Det är tydligt när vi tittar över hela Europa att vi har att göra med en svår transfermarknad på grund av pandemin, men i skrivande stund är vi glada över att ha värvat Nuno Tavares, Sambi Lokonga och Ben White. Vi har också förnyat kontrakten med Kieran Tierney och Emile Smith Rowe, båda på lång sikt.

Det är unga spelare som vi är övertygade om kan utvecklas ytterligare och ha en ljus framtid med oss. De stöds av en stark grupp mer erfarna spelare inklusive Granit Xhaka som har förlängt sitt kontrakt. Detta är ett viktigt steg när det gäller att upprätthålla balans och stabilitet i truppen. Under tiden har vi arbetat hårt bakom kulisserna för att förbättra truppen ytterligare.

Vårt damlag har goda förutsättningar att tävla starkt under ledning av den nya huvudtränaren Jonas Eidevall, i en tid då spelet växer på ett spännande sätt. Den här säsongen kommer vi att passa på att visa upp damlaget på Emirates Stadium och hoppas kunna välkomna många nya fans till Arsenal Women både på Emirates Stadium och Boreham Wood FC.

När det gäller klubbens djupare koppling och bidrag till gemenskapen och det bredare samhället fortsätter vi att gå före och stötta människor och organisationer i närheten av hemmet, medan det banbrytande arbetet i Arsenal Foundation med Rädda Barnen gör påverkan globalt.

Viktigt är att vi också fortsätter att arbeta över hela spelet och bortom för att utrota det förfärliga onlinemissbruket som riktas mot spelare och andra via de sociala nätverken. Detta är något vi måste ta bort, och vi kommer att göra allt i vår makt för att få detta att hända.

Vi är tacksamma för stödet från supportergrupper för att arbeta tillsammans med oss för att driva förändring och vi ser fram emot att arbeta närmare med våra fans och supportergrupper genom initiativ som Arsenal Advisory Board som vi tillkännagav.

Alla i Arsenal kommer ut ur pandemin och vi är fast beslutna att driva vår klubb framåt. Ja, det finns många utmaningar framför oss, men med ert stöd och uppmuntran är vi övertygade om att vi kommer att återgå till att tävla om och vinna de största troféerna.

Tack för ditt stöd.
Stan och Josh Kroenke
Victoria Concordia Crescit

Länk till deras öppna brev