Medlemmar: 8561 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Jack WIlshere firar efter att ha gjort vad som skulle visa sig bli hans sista mål för Arsenal i PL-mötet med Chelsea på Emirates Stadium den 3 januari 2018.

Jack Wilshere: "Har tankar på att sluta"

fre 27 aug 2021 kl 08:13

För tio år sedan spelade en 19-årig Jack Wilshere mot Barcelona i Champions League. På andra sidan stod Xavi, Iniesta och Busquets. Wilshere briljerade och ägde det mittfältet på egen hand. En ny världsstjärna hade fått sitt genombrott, trodde vi alla. Tio år senare är Wilshere klubblös när han öppnar upp sig i en känslosam intervju.

Det har runnit en hel del vatten under bron sedan den där magiska vinterkvällen på Emirates 2011. Jack Wilshere blev aldrig den där världsstjärnan som alla trodde att han skulle bli. Nu är akademiprodukten från Hale End klubblös efter att hans korttidskontrakt med Bournemouth löpte ut i somras. 

David Ornstein har träffat vår förra supertalang. Wilshere berättar i en öppenhjärtig intervju om den nya tillvaron som klubblös. 

Jag har två yngre barn som aldrig har sett mig spela fotboll. När jag åker för att träna själv på morgonen och pussar dem och säger ”Jag ska åka och träna” så vet de inte vad jag egentligen gör. De tänker förmodligen ”Var åker han, vad är hans jobb?”, säger Wilshere till The Athletic.

Wilsheres nioåriga son, Archie, är särskilt fotbollsintresserad. Archie minns när pappa Jack spelade för Arsenal och det engelska landslaget. Som en fotbollsintresserad nioåring har man många frågor när man har en pappa vid namn Jack Wilshere. En dag kom det en fråga från sonen som tog extra hårt. 

Han pratar med mig och säger ”Vad tror du om MLS?” eller ”Varför spelar du inte i La Liga?”. Han älskar fotboll. Han vet allt om fotboll. Det är svårt att förklara för honom. Han frågade en gång, ”Hur kommer det sig att ingen klubb vill ha dig?” till mig. Det var svårt, hur ska man kunna förklara det för honom? säger Wilshere.

Wilshere lämnade Arsenal 2018. Unai Emery förklarade för mittfältaren att han inte var en del av sina planer för laget den kommande säsongen. Sedan uppbrottet med Arsenal har skadorna fortsatt visa sin närvaro. Det är väl också det som man tyvärr kommer minnas när man hör hans namn i framtiden, den talangfulle mittfältaren som fick sin karriär förstörd utav skador. 

Nu är han klubblös och har tankar på att avsluta karriären, trots att han bara är 29 år. Åldern då han egentligen skulle vara som bäst.  

– Alla sa till mig, ”när du är 28, 29 år kommer du att vara på toppen av din karriär”. Jag trodde verkligen att jag skulle vara det, säger han och fortsätter:

– Nu har jag tankar på att lägga av. När man är i ett lag och tränar varje dag och vaknar upp en dag när man är petad tänker man, ”Jag måste göra en bra träning idag, jag måste visa tränaren att jag är redo för helgen”. Jag har inte den grejen.

Jack Wilsheres storhet i Arsenal kan man dock inte snacka bort. Nu har flera spelare gått ut och visat sitt stöd för Jack efter hans känslosamma intervju.

På Instagram skriver Bukayo Saka såhär: Du visade oss alla på Hale End att det var möjligt att lyckas i Arsenal. Oavsett vad, glöm inte hur högt vi alla håller dig. För alltid en inspiration. Du kommer att fixa detta.

Även Joe Willock skickar en hälsning: Du inspirerade hela akademin i Arsenal och flera tusen barn, precis sånna som mig.

Isaac Hayden, tidigare i Arsenals akademi, nu i Newcastle: Du var den första riktiga produkten från Hale End. Du visade vägen för alla som hade drömmen om att spela för Arsenal. En förebild och en toppenkille, är förevigt tacksam för det stöd jag fick när jag försökte få mitt genombrott. Förhoppningsvis är du snart tillbaka!

Declan Rice, tidigare lagkamrat i West Ham: En av de bästa spelarna som jag fått chansen att spela med, men en ännu bättre person. Älskar dig, broder.