Medlemmar: 6496 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Gabriel har gjort comeback efter knäskadan han drog på sig under Brasiliens OS-uppladdning.

Vinst i U23-derbyt - Gabriel tillbaka

fre 27 aug 2021 kl 19:04

Arsenals mittback Gabriel gjorde comeback efter sin knäskada när Arsenal vann säsongens första North London Derby med 2-1.

Kevin Betsy gjorde fyra förändringar i startelvan gentemot vinstmatchen mot Crystal Palace. De mest noterbara förändringarna var att Gabriel var tillbaka från skada och fick spela en halvlek i sin jakt på matchform och även att Azeez saknades i truppen. Miguel Azeez har tidigare i veckan ryktats vara på väg till Portsmouth på lån.

Det var en tuff och fysisk första halvlek om än en händelsefattig sådan. Tottenhams mittback Lavinier kapade Biereth ganska brutalt i mitten av första halvlek och det renderade i ett gult kort. Det hade gått att argumentera för att det skulle varit ett direkt rött.

Första halvlek slutade mållös, där båda lagen skapade några halvfarliga chanser. Biereth låg bakom det mesta i offensiv väg och Gabriel gjorde en riktigt stabil halvlek defensivt. I halvlek blev Gabriel sedermera utbytt till förmån för Alex Kirk i ett, vad jag tror, förbestämt byte.

Tottenham tog tidigt i andra halvlek ledningen efter att Arsenal inte lyckades rensa bort en hörna.

I 57.e minuten kvitterade Arsenal efter ett fint förarbete av Hutchinson, som hittade in snett inåt bakåt till en fristående Taylor-Hart, som kunde placera dit 1-1.

Efter 60 minuter fick Lavinier sitt andra gula och Tottenham fick spela resterande del av matchen med en man mindre. Efter utvisningen var det Arsenal för hela slanten och både Patino och Ogungbo hade varsitt bra läge att göra 2-1.

2-1 kom istället efter 71 minuter, där Hutchinson återigen hittade in snett inåt bakåt till Taylor-Hart i ett, i stort sett, likadant mål. Det blev också slutresultatet i säsongens första North London Derby och en vinst mot Spurs smakar alltid lika bra.

Arsenals laguppställning:
Hein
Swanson, Monlouis, Rekik, Gabriel, Ogungbo
Henry-Francis, Patino
Hutchinson, Biereth, Taylor-Hart