Medlemmar: 8914 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Risken är att det inte blir så mycket spel på ett tag för Granit Xhaka.

Xhaka har testat positivt för Covid-19

ons 1 sep 2021 kl 23:23

Det ser inte ut att bli något landslagsspel för Granit Xhaka. Arsenalmittfältaren har testat positivt för Covid-19.

Inför Schweiz träningslandskamp mot Grekland, som spelades ikväll (2-1 till Schweiz där Dinos Mavropanos spelade hela matchen för Grekland), mötte Granit Xhaka media.
När matchen drog igång var Arsenalmittfältaren inte med.
Han hade testat positivt för Covid-19, vilket det schweiziska förbundet bekräftat. Xhaka hade symptom och snabbtestades då negativt. När PCR-testets svar kom visade det sig att han hade Corona. Xhaka har isolerats på sitt hotellrum i väntan på att göra ett nytt test imorgon.

Den rutinerade mittfältaren har minst sagt haft en svajig start på säsongen. I lördags i Manchester blev han utvisad - något som han hann med att snacka om innan Coronatestet kom.
Han tycker att utvisningen kom som en brutal överraskning.
- När det gäller Premier League så snackar folk ofta om den engelska tuffheten. Jag träffade bollen, 100 procent, och blev utvisad. Man tittade inte ens på vad som hänt via VAR. Jag har sett tuffare tacklingar som inte ens blivit frispark.
- Är jag fördomsfull? Jag vet inte, jag vill inte döma. Jag kommer inte att låta det driva mig till vansinne. Jag kan inte göra något åt det ändå. Det enda jag kan se är att se framåt.

Och det innebär att han riskerar att missa VM-kvalmatcherna mot Italien och Nordirland och när han kommer tillbaka till England är han avstängd.