Medlemmar: 5020 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Ideho målskytt i förlustmatchen i EFL Trophy.

Förlust för U21 i EFL Trophy

tor 9 sep 2021 kl 11:02

I skuggan av landslagsuppehållet spelade Arsenal u21 i tisdags cupmatch i Papa John's Trophy (EFL Trophy). Swindon stod för motståndet och Arsenal förlorade med 2-1. Joel Ideho var målskytt.

Papa John's Trophy är en turnering som spelas varje år för lag i de lägre divisionerna. Premier League-lagen får även de ställa upp i turneringen men då i form av ett akademilag med spelare under 21 år.  

Det var ett väldigt ungt Arsenal som kom till spel, med en snittålder på strax under 18 år. Charlie Patino var kapten för kvällen och högerbacken Reuell Walters, född 04, fick chansen i andra spelares frånvaro. Hela tolv spelare saknades i truppen, och de mest noterbara spelarna som saknades var Hutchinson (oklart varför han saknades) och Rekik (på landslagsuppehåll). 

Arsenal började piggt och Biereth hade ett skott i stolpen efter en läcker framspelning av Patino. Efter 17 minuter var det istället Swindon som tog ledningen med 1-0 efter att Arsenal tappat bollen utanför eget straffområde.  

I minut 34 kunde Arsenal kvittera efter att Joel Lopez drivit med bollen från mittplan, hittat ut till Ideho, som i sin tur avslutade fint med ett skott utanför straffområdet, intill främre stolpen. Målet var Idehos första på den här nivån, då han tidigare bara gjort mål för u18. 

I halvtid gjorde Arsenal ett byte i hopp om att få fart på offensiven. Den holländska stortalangen Salah-Eddine ersatte Jack Henry-Francis. Detta hjälpte föga och istället var de Swindon som kunde göra 2-1 efter att Kido Taylor-Hart fått bollen på sig efter en hörna. Målet tillskrevs som självmål och det blev även det sista målet i matchen. 

Efter matchen pratades det mycket om Charlie Patino. Den 17-åriga mittfältaren har, av många som har insyn i Arsenals akademi, beskrivits som den största talangen någonsin från Hale End – och han visade varför mot Swindon.