Medlemmar: 5422 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Arteta under matchen mot Norwich City.

"Emotionellt var det en tuff match att spela"

lör 11 sep 2021 kl 19:49

Förlustsviten är en bruten. Arsenal slog Norwich City med 1-0 och tog säsongens första Premier League-vinst.

0-2 mot Brentford. 0-2 mot Chelsea. Och 0-5 mot Manchester City.
Arsenals öppning på ligasäsongen har varit nattsvart.
Men idag kom trendbrottet. The Gunners vann hemma med 1-0 mot Norwich City och efter den efterlängtade segern sade Mikel Arteta så här när han höll presskonferens:
- Emotionellt var det en tuff match att spela, efter tre förluster, att spela här inför vår hemmapublik. Det var en match vi var tvungna att vinna. Vi kom ut starkt och var väldigt aggressiva. Vi ville göra mål och göra alla glada. Sen hade vi en period på 20-25 minuter när vi började se lite skakiga ut. Vi försökte gå till anfall för tidigt och gav bort bollen. Då var det en öppen match. I andra tog vi kontroll på matchen igen och vi skulle ha gjort fler mål.

Arsenaltränaren gjorde en rad ändringar. Bland annat gav han Aaron Ramsdale platsen i kassen. Och nyförvärvet Takehiro Tomiyasu lirade från start till höger i backlinjen.
Arteta sa så här om deras insatser.
Tomiyasu:
- Väldigt positiv insats. De första intrycken när man träffar honom är bara glädje och bra energi. När han kliver ut på planen är han riktigt fokuserad, bestämd och han förstår rollen riktigt bra. Vi tog av honom för att han fick kramp. Han har inte hunnit träna så mycket med oss än och behövde resa i veckan.
Ramsdale:
- Jag tycker att han var fantastisk. Inte bara det han gjorde tekniskt, utan också vad han ger i form av energi, kemin med backlinjen, hur han reagerar och vilket kroppsspråk han har. Vi har två fantastiska målvakter och glöm inte bort vad Bernd gjort för oss och vilken bra målvakt han är. Jag behövde fatta ett beslut (vem som skulle stå) och jag kände att Aaron var rätt val.