Medlemmar: 6535 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Folarin Balogun blev tvåmålsskytt för U23-laget. (arkivbild)

U23 besgrade Manchester United

sön 12 sep 2021 kl 12:55

Arsenal tog under lördagsförmiddagen tre poäng av antagonisten Manchester United på Meadow Park. Folarin Balogun gjorde två av målen och Eddie Nketiah var kapten för dagen i 3-1-vinsten.

En på förhand tuff match mot Manchester United, såg ut att bli ännu tuffare när laguppställningarna släpptes. Phil Jones och Dean Henderson spelade båda från start och även om Jones inte rosat marknaden för a-laget så är han helt klart ett lyft för u23-laget. Arsenal i sin tur ställde även de upp med ett par välbekanta ansikten, allra främst i Nketiah och Balogun, men även Okonkwo fick göra sina första minuter mellan stolparna för säsongen.

Domaren hann knappt blåsa igång matchen innan Ryan Alebiosu hittade Balogun till 1-0 för Arsenal. Alebiosu gjorde comeback från sin skada som hållit honom borta från spel ett par månader, och som även gjorde att hans låneflytt till Sunderland inte blev av.

2-0 kom efter 40 minuter spelade och Balogun skrev in sig i målprotokollet för andra gången i matchen, denna gång framspelad av Salah-Eddine.

United reducerade i 63.e minuten innan Charlie Patino kunde avgöra matchen med sitt 3-1-mål på tilläggstid. 3-1 blev även slutresultatet och Arsenal u23 har nu tre raka vinster och parkerar därmed på tredjeplats i tabellen. Nu väntar dock två svåra matcher Arsenal. På söndag gästar man Chelsea och helgen efter spelar är det match mot Manchester City, även den på bortaplan.

Det blev en väldigt positiv förmiddag för Arsenal u23 som utöver vinsten fick tillbaka ett par spelare från skada. Förutom Alebiosu så var även James Olayinka och Tim Akinola tillbaka från sina respektive skadeperioder. Den 20-åriga mittfältaren Olayinka lovordades ordentligt av Emery, under spanjackens tid i Arsenal och var bl.a. med och satt på bänken i Europa League, säsongen 19/20, under Ljungberg.

Kevin Betsy gjorde en ändring formationsmässigt till denna match och valde en 5-3-2, som såg ut såhär:

Okonkwo

Alebiosu, Monlouis, Rekik, Ogungbo, Lopez

Salah-Eddine, Akinola, Patino

Nketiah, Balogun