Medlemmar: 8914 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Mead har nu gjort fyra mål och sex assist på sex matcher.

Enkel seger mot Reading

sön 12 sep 2021 kl 21:53

Arsenal följde upp premiärvinsten mot Chelsea med att enkelt besegra Reading på bortaplan. Arsenal vann med 4-0 efter ett mål vardera från Beattie och Mead och två mål från Miedema.

Det var en bra dag på jobbet för Eidevall och hans Arsenal när de gjorde resan till Adams Park som är hemmaplan för Reading Women. Efter att ha besegrat Chelsea i premiären och med ett möte mot Manchester City i nästa omgång var det viktigt att få med sig tre poäng och det visade sig inte vara några större problem.

Arsenal fortsatte med det höga presspel som var lyckosamt mot Chelsea och som Eidevall sagt att han vill spela. Efter tre mål på femton minuter i första halvlek lyckades inte Reading resa sig igen. Jennifer Beattie gjorde det första målet på hörna innan Mead utökade till 2-0 och engelskan har nu fyra mål och sex assist i de senaste sex matcherna. Bara två minuter senare gjorde Miedema 3-0 och därefter var matchen i princip avgjord. Miedemas nickmål i andra halvlek som innebar 4-0 var huvudsakligen kosmetika. 

Eidevall kunde därmed notera en sjätte vinst på lika många matcher och han har fått en bra start på sin karriär som Arsenaltränare. Efter matchen erkände han att de inte haft så mycket tid på sig att förbereda sig inför den här matchen. Det huvudsakliga fokuset de senaste dagarna har legat på att se till att alla fått en bra återhämtning sedan Champions League-matchen i Prag i torsdags, men det verkar ha gått bra ändå.

Arsenal går nu in i landslagsuppehållet med gott självförtroende och vi hoppas att våra spelare får hålla sig skadefria. Nästa match i WSL är mot Manchester City den 26:e september.

Matchfakta:

Reading v Arsenal 0-4

Målen: 0-1 (17) Jean Beattie, 0-2 (30) Beth Mead, 0-3 (32) Vivianne Miedema, 0-4 (50) Vivianne Miedema.

Varningar, Arsenal: Katie McCabe (84). Reading: Rachel Rowe (23).

Arsenals laguppställning:

Manuela Zinsberger, Noelle Maritz (61), Leah Williamson, Jen Beattie, Steph Catley, Lia Wälti (61), Kim Little, Frida Maanum, Beth Mead, Vivianne Miedema, Katie McCabe.

Avbytare: Lydia Williams, Nikita Parris (61), Anna Patten (61), Lotte Wubben-Moy, Teyah Goldie, Mana Iwabuchi (61), Halle Houssein, Alex Hennessy.