Medlemmar: 5182 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Arsenal vidare i cupen

Lacazette målade när Arsenal gick vidare

ons 22 sep 2021 kl 23:14

Det har inte varit en lätt säsongsöppning för Lacazette. Men idag fick fransmannen chans från start - och gjorde mål när Arsenal avancerade i cupen.

Strax före matchstart twittrade ESPN+ att de skulle sända matchen. Arsenal-twitter sökte febrilt efter en stream, men någon sådan fanns inte. Arsenal.com körde ju matchen på radio, men det finns ju en anledning till att man inte följt fotboll via radio sedan 70-talet - tekniken har ju utvecklats. Då dök hjälten upp, en besökare på Emirates tog upp sin telefon och filmade från läktaren. Men efter att över 10.000 hittat in till hans stream så blev sändningen skakig och telefonen dog väl till slut. Man fick förlika sig med att fotbollsvärlden tydligen inte utvecklad nog att kunna sända matcher 2021. 

Men matchen spelades. Och Arsenal började bra. Martinelli skapade oreda i offensiven och Wimbledon hade det svårt att hantera brassen. Till slut så pass svårt att det resulterade i en straff till Arsenal. Den tog Alexandre Lacazette hand om - och satte dit stensäkert i målvaktens högra hörn. 

Arsenal fortsatte att ta hand om taktpinnen i matchen. Men det dröjde ett tag förrän nästa mål skulle komma. Partey som ju haft en del skadeproblem blev utbytt i i 60:e minuten och ersattes av Smith Rowe. 17 minuter senare gjorde engelsmannen mål. Och två minuter senare cementerade Arsenal slutresultatet 3-0 med kvällens snyggaste mål. Cedric stormade in i straffområdet från sin kant, spelade in på Nketiah som klackade in bollen i buren. 

Arsenal hade bud på mer efter att inhoppande Saka haft ett par lägen i slutet. Men Arsenal vann och avancerade i cupen.