Medlemmar: 4433 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Arteta är laddad inför söndagens derby.

"Spelarna vet hur viktig den här matchen är"

fre 24 sep 2021 kl 22:33

Det är dags för North London Derby. Mikel Arteta vet vad som gäller - och säger: - Det är den mest speciella matchen för oss på hemmaplan.

På söndag smäller det igen. Arsenal mot Tottenham Hotspur på Emirates Stadium. Extra speciellt då det är första gången sedan september 2019 som derbyt kommer spelas inför fullsatta läktare.
- Jag ser verkligen fram emot den upplevelsen, säger Arteta.
- Till och med nu, efter så lång tid utan dem (fansen), har jag upplevt ett par derbyn fast utan supportrar. Och jag säger ordet supportrar för det är det bästa sättet att beskriva människorna som i den här klubben. Det de har gjort de senaste veckorna är väldigt speciellt, de vill bara klubbens bästa och det är väldigt annorlunda mot att bara var ett fan. Ett fan och en supporter beter sig på olika sätt och det vi upplevt de senaste två matcherna är ganska unikt och är relaterat till vår historia. Det är människor som respekterar och vill föra fram klubbens värderingar som gjutits in i den här klubben av många människor som haft ansvar här. Det är ett privilegium att se hur de förstår, intelligensen de har visat, för det kommer från kunskap och vad de vet om vår historia. De vet vad vi vill göra, vad vi vill uppnå och är helt bakom laget.

Arsenal har inga rapporterade skador och Arteta lär inte ha några problem att motivera sina spelare.
- Det är den mest speciella matchen för oss på hemmaplan, det är ett derby i norra London. Emotionellt är det en annorlunda match att spela och vi vet hur mycket det betyder för våra fans, säger spanjoren.