Medlemmar: 8804 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Arteta har hyllat Tomis engagemang.

"Han har varit fantastisk"

lör 25 sep 2021 kl 14:12

Arteta hyllar Takehiro Tomiyasu efter en bra start och inför derbyt mot Tottenham.

Det var inte många som visste någonting om den japanska backen Takehiro Tomiyasu när hans namn plötsligt dök upp under de sista timmarna av transferfönstret i augusti. Klippet när Kaveh Solhekol läser upp ett sms som påstås komma från spelarens agent i SkySports-studion spreds snabbt i sociala medier.

– Jag har precis fått ett meddelande som lyder "Tomiyasu erbjöds till de flesta klubbarna i Premier League. Han är en bra spelare men han är inte direkt en högerback och inte heller en mittback. Jag är inte säker på hur han ska passa in i Arsenal.". Det är alltså ett meddelande från en av spelarens agenter, sa han.

Det småskrattades i studion och den allmänna inställningen var att Arsenal inte hade någon aning om vad de höll på med. Tomi anlände i London några dagar senare och debuten kom i Arsenals 1-0 seger mot Norwich. Även mot Burnley blev det 1-0 och med två matcher och noll insläppta mål har flera uttryckt hur imponerade de varit av japanen. Under presskonferensen inför Londonderbyt mot Spurs hade Arteta enbart bra saker att säga om försvararen.

– Först av allt handlar det inte bara om hans prestation utan också hur han har landat här i London, att så många uppskattar honom och sättet han är på. Han hade i princip ingen tid alls att förbereda sig inför Norwich och sen ställdes han inför en klassisk Premier League-match mot Burnley men jag tycker han har varit fantastisk. 

– Det har varit en tuff start, den här typen av matcher testar en verkligen som spelare, men han kan vara stolt över sin insats och inställning, han är djupt engagerad och fokuserad.