Medlemmar: 7596 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Auba firar sitt femte mål för säsongen.

Auba hyllade fansen: "Fantastisk känsla"

sön 26 sep 2021 kl 22:56

Nytt mål - och ny seger. Efter 3-1 i derbyt mot Spurs ville Pierre-Emerick Aubameyang lyfta fram fansen. - Vi gav allt för fansen idag, de pushade oss. Det är en fantastisk känsla, säger han.

Auba kunde knappt höra vad Sky-reportern frågade när intervjun inne på planen gjordes efter derbysegern mot Tottenham. Massor med fans hade dröjt sig kvar och sjöng på bakom kameran.
När han väl hörde frågan, vad segern mot Tottenham Hotspur betyder, svarade han:
- Det betyder allt. Vi gav allt för fansen idag, de pushade oss. Det är en fantastisk känsla och när du är spelare är det och har sådana här fans är det otroligt.

Vid sin sida hade skyttekungen, som den här säsongen gjort fem mål på sex matcher, Emile Smith Rowe.
När han skulle ta oss igen sitt eget mål, 2-0, sade han fina saker om sin lagkamrat, som gjorde matchens första mål.
- Det var ett väldigt bra mål, en fin action. Kieran gav mig bollen och jag vet att Emile kommer att springa. Jag behövde bara hänga med och sedan kom bollen tillbaka. Bra gjort av dem. Arsenal kan vara stolta. För det är bra killar som gör det väldigt bra. Jag är glad att mina barn en dag kan gå till Hale End och kanske bli som honom en dag.

Derbysegern handlade en hel del om Hale End Boys, där ESR och Bukayo Saka båda två blev målskyttar. På frågan hur det är ha unga spelare i laget sa Auba:
- Det är ganska lätt. De lyssnar alltid, de är alltid redo att lära sig. Jag försöker ge dem några råd ibland. Men det viktigaste är att de känner sig fria när de spelar. Det gjorde de idag och det är därför de gör det de gör, som är fantastiskt.

Efter den svaga starten där The Gunners torskade de tre inledande ligamatcherna har man nu tre raka segrar.
Dessutom gick man förbi Spurs i tabellen.
- Efter matchen mot Manchester City var det dags att ha ett samtal mellan oss spelare och det hade vi. Vi vill bli bättre och vill vinna matcher. Det var viktigt för oss, att göra allt tydligt för oss. Vi gör det bra just nu och känslan är bra.