Medlemmar: 6531 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Okonkwo och U23-laget kryssade borta mot Man City.

Kryss för U23-laget mot Man City

mån 27 sep 2021 kl 19:00

Arsenals fina form fortsätter i Premier League 2 efter att man spelat oavgjort mot serieledaren Manchester City under lördagen.

Arsenal klev in i matchen mot Manchester City med två förändringar gentemot 6-1-slakten mot Chelsea förra helgen. Okonkwo ersatte Hein i målet och Walters fick ersätta Rekik, som var avstängd efter ett rött kort föregående helg.

Okonkwo startade sin blott andra match för säsongen och har, trots att han blev uppflyttat till a-truppen innan säsongen startade, fått se sig omsprungen av Karl Hein, som imponerat mer på både mig och av allt att döma även på Arteta och hans stab. Okonkwo fick dock chansen att imponera här och gjorde också så redan från start, efter att City tidigt skapat ett par frilägen som målvakten stod i vägen för.

6 minuter innan halvtid så kom Manchester City till ytterligare ett bra läge som Okonkwo gjorde en bra räddning på, men returen han släppte gick till en fristående spelare som kunde raka dit 1-0. Målvakten var så när att även rädda returen, men nådde inte riktigt dit. Dessförinnan hade Salah-Eddine ett skott på mål, efter att ha testat lyckan från distans med en frispark som räddades av målvakten.

På tilläggstid i första halvlek testade nederländaren Salah-Eddine ytterligare en gång att avlossa ett skott utanför straffområdet och den här gången kunde inte Citys målvakt göra något. Ett otroligt fint avslut och ställningen i halvtid var 1-1.

Andra halvlek blåstes igång och fem passningar senare stod det 2-1 till Arsenal. Den här gången var det Alebiosu som hittade in till Joel Lopez som med ett behärskat avslut placerade dit bollen. Assisten var högerbackens tredje på lika många matcher.

2-2 kom några minuter efter Arsenals ledningsmål, genom en tilltrasslad situation, där Arsenal gick bort sig rejält både en och två gånger. 2-2 blev också slutresultatet och ett oavgjort resultat mot seriens bästa lag får ses som helt klart godkänt, även att Akinola på tilläggstid kunde avgjort matchen efter ett drömanfall av Arsenal.

Arsenal parkerar efter sex spelade matcher på tredje plats i tabellen, en poäng bakom ettan Manchester City.

Matchfakta

Manchester City v Arsenal 2-2 (1-1)

Målen: 1-0 (39) Oscar Bobb, 1-1 (45) Salah-Eddine, 1-2 (46) Joel Lopez, 2-2 (50) Nico O'Reilly.

Arsenals laguppställning:

Arthur Okonkwo
Ryan Alebiosu (68), Reuell Walters, Zane Monlouis, Mazeed Ogungbo, Joel Lopez
Salah-Eddine, Tim Akinola (88), Charlie Patino (45)
Folarin Balogun, Mika Biereth

Avbytare: Ovie Ejeheri, James Olayinka (68), Kido Taylor-Hart (88), Omari Hutchinson (45), Ben Cottrell.