Medlemmar: 6108 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Norra London är fortsatt rött.

Fortsatt rött i norra London

ons 29 sep 2021 kl 23:32

Arsenal är vidare till semifinal i FA-cupen efter att ha slagit ut Tottenham med övertygande 5-1 i kvartsfinalen.

Arsenal fortsätter på den inslagna vägen och kunde notera ännu en storseger under onsdagskvällen. Två mål från Caitlin Foord och ett vardera från Mana Iwabuchi, Lotte Wubben-Moy och Nikita Parris gjorde att vi enkelt tog oss förbi Tottenham på väg till FA Cupens semifinal.

Förvirrande nog är det FA-cupen från förra säsongen, 2020/2021, som spelas klart nu eftersom att man under en period i våras förbjöd all fotboll som inte var på elitnivå och det i damernas FA Cup fortfarande finns en del lag som inte klassas som elitnivå. Men nu ska den alltså spelas klart och Arsenal tog ett stort steg mot en final när man enkelt avfärdade Tottenham på vägen.

Tottenham har ännu inte vunnit en match mot Arsenal, trots att vi mötte dem i båda inhemska cuperna även förra säsongen. De har dock börjat starkt och är än så länge obesegrade i ligan, vilket gav en indikation om att det kanske inte skulle vara lite enkelt som tidigare. Tottenham tog dessutom ledningen efter bara tre minuter, men kvitteringen från Iwabuchi kom redan i matchminut fjorton och efter det var det mest Arsenal.

Tobin Heath startade sin första match för klubben och Jordan Nobbs var tillbaka från sin skada. Tottenham började bäst och redan i minut tre hittade Rachel Williams målet. Det var första gången under Eidevall som Arsenal låg under men det tvingade spelarna på planen att agera. Heath låg bakom många av våra chanser inledningsvis och hon kunde fått en straff bara minuter efter Williams ledningsmål. När kvitteringen tillslut kom från Iwabuchi var det Heath som spelade fram till henne.

Med lite mer än halvtimmen spelad var det dags igen. Spurs lyckades inte få undan Heaths frispark och istället hamnade bollen hos Wubben-Moy som fick fram en fot på en styrning via en Tottenhamförsvarare. Fyra minuter senare var det dags igen, den här gången var det Foord som avslutade ett fint anfall med många Arsenalspelare involverade. 

Strax innan halvtid var det Parris som fick pannan på en frispark och vi gick till paus med en trygg 4-1 ledning. Vi gjorde en del byten i början av andra halvlek och även om Tottenham hade en del chanser var de aldrig riktigt nära. Med lite mer än kvarten kvar att spela var det Foord som fick snygga till siffrorna ytterligare när hon återigen fick avsluta ett fint laganfall. Arsenal har nu gjort 31 mål under Eidevall och svensken kan notera vinst i sina första åtta matcher i klubben.

Återigen kan vi konstatera att norra London är precis lika rött som vanligt även om Arsenal just nu är inne i en tuff period av matcher. I söndags besegrades Manchester City i ligan och efter helgens match mot Aston Villa väntar Barcelona i Champions League nästa vecka. 

I FA Cupens semifinal väntar Brighton & Hove Albion senare i höst.

Matchfakta:

 

Arsenal v Tottenham 5-1

Målen: 0-1 (3) Rachel Williams, 1-1 (14) Mana Iwabuchi, 2-1 (32) Lotte Wubben-Moy, 3-1 (35) Caitlin Foord, 4-1 (44) Nikita Parris, 5-1 (73) Caitlin Foord.

Arsenals laguppställning:

Lydia Williams, Jordan Nobbs (61), Leah Williamson (77), Anna Patten, Lotte Wubben-Moy, Tobin Heath (61), Lia Wälti, Mana Iwabuchi, Nikita Parris, Caitlin Foord (77), Katie McCabe.

Avbytare: Manuela Zinsberger, Kim Little (61), Beth Mead (61), Steph Catley (77), Noëlle Maritz, Viktoria Schnaderbeck (77), Teyah Goldie, Frida Maanum, Vivianne Miedema.