Medlemmar: 8783 st.
Visa menyn

Foto: Privat, John Williamson

Första förlusten i Barcelona.

Säsongens första förlust

ons 6 okt 2021 kl 10:48

Trots ett mål från Frida Maanum fick Arsenal Women erkänna sig besegrade för första gången den här säsongen när man förlorade mot Barcelona med 4-1 i första gruppspelsmatchen i Champions League.

För första gången sedan UEFA Women's Cup blev Women's Champions League innehåller turneringen nu ett gruppspel och Arsenal har sällskap i sin grupp av Barcelona, Hoffenheim och Køge. Redan innan matchen visste man att detta var Arsenals absolut tuffaste test hittills den här säsongen och tyvärr visade sig Barcelona vara ett nummer för stora. 

Arsenal gjorde en godkänd insats men de regerande mästarna var helt enkelt för skickliga. Barcelona tog kommandot redan inledningensvis men det tog ungefär en halvtimme innan de fick utdelning genom Mariona Caldentey. Med tre minuter kvar till paus dubblade de sin ledning när tidigare Arsenalspelaren Asisat Oshoala passade fram till Alexi Putellas som enkelt gjorde 2-0.

Strax efter halvtid var det dags igen och den här gången var det Oshoala själv som gjorde 3-0. Med 55 minuter spelade och underläga med 3-0 genomförde Eidevall ett trippelbyte. Ut gick Mead, Miedema och McCabe och in kom Heath, Foord och Parris. Tre offensiva byten på en gång och det skulle ge resultat. Arsenal kunde ta kommandot mer och ca tjugo minuter senare kom utdelningen när Heath slog en frispark som nådde fram till Frida Maanum. Vi kom dock aldrig närmre än så och med cirka fem minuter kvar att spela fastställde Lieke Martens slutresultatet 4-1. Barcelona fick också en straff i minut 90 men Zinsberger gjorde som hon i princip alltid gör - räddade. Än så länge har tysken inte släppt in ett enda straffmål i Arsenaltröjan.

Efter matchen tryckte Eidevall på att han var stolt över insatsen men besviken över resultatet. Barcelona är enormt passningsskickliga och så snart Arsenalspelarna var bara en tiondel av en sekund sena in i pressen så lyckades de spela sig ur situationen. Med Arsenalglasögonen på kan man också konstatera att domaren kanske var lite väl imponerad av Barcelona och deras fotboll då spanjorerna fick en hel del tveksamma domslut med sig. Något som Eidevall antagligen också håller med om då han drog på sig en varning efter att ha protesterat lite för många gånger.

Ett väntat om än tråkigt resultat men Arsenal är nog ganska inställda på att nyckelmatcherna i den här gruppen är de mot Hoffenheim och Køge. Nästa Champions League-match är mot Hoffenhem den 14:e oktober men innan dess är det Everton som står för motståndet i WSL på lördag klockan 16.00.

Matchfakta:

Barcelona v Arsenal 4-1

Målen: 0-1 (31) Mariona Caldentey, 2-0 (42) Alexia Putellas, 3-0 (47) Asisat Oshoala, 3-1 (74) Frida Maanum, 4-1 (84) Lieke Maartens.

Arsenals laguppställning:

Manuela Zinsberger, Steph Catley, Jennifer Beattie, Leah Williamson, Noëlle Martiz, Frida Maanum, Kim Little (79), Lia Wälti (71), Katie McCabe (55), Vivianne Miedema (55) och Beth Mead (55).

Avbytare: Nikita Parris (55), Caitlin Foord (55), Tobin Heath (55), Jordan Nobbs (71), Mana Iwabuchi (79), Lydia Williams, Hermione Cull, Lotte Wubben-Moy, Anna Patten och Viktoria Schnaderbeck.