Medlemmar: 8910 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Lottie Wubben-Moy nickar in 2-0.

Arsenal befäste serieledningen

sön 10 okt 2021 kl 16:54

Arsenal tog på söndagen på ett soligt Meadow Park emot Everton och hade inga större problem att bärga hem ännu en trepoängare.

Inledningsvis var matchen ganska jämn med ett visst övertag för Arsenal. Everton försvarade sig bra och Arsenal hade lite svårt att få till längre passningskombinationer. Man tog sig förvisso ganska ofta fram till straffområdet där bortalaget dock packade in många spelare och inte släppte till några större farligheter.

Efter lite mer än en halvtimme skulle målet ändå komma, och det var ett vackert sådant. Arsenal etablerade ett tryck mot straffområdet, och bollen hamnade hos Katie McCabe som tog emot bollen med högra låret och sedan på volley med vänsterfoten drog iväg ett skott i en båge över bortalagets målvakt Sandy McIver som möjligen hade kunnat rädda men mest verkade förvånad över att det kom ett skott i det läget.

Efter detta blev Arsenal övertag än mer tydligt och Everton tvingades jobba hårt för att freda sitt mål. Det kändes som en tidsfråga innan tvåan skulle sitta, och så blev det också. I den 41:a minuten nådde Lotte Wubben-Moy högst på en hörna från Katie McCabe och lyckades få in bollen förbi Sandy McIvers som så när lyckades rädda men tvingades se bollen rulla över mållinjen.

Efter 2-0 klev Everton fram lite mer och oroade hemmaförsvaret mer på ett par minuter än man gjort på hela halvleken så långt. Leah Williamson hindrade i sista sekund ett rent friläge, och kort därpå slogs ett inlägg mot Evertons toppforward Toni Duggan som hon så när nådde varpå bollen smet precis utanför Manu Zinsbergers vänstra stolpe - men 2-0 stod sig halvleken ut.

I den andra halvleken blev spelet mer öppet. Everton hade förstås inget annat val än att försöka anfalla med fler spelare och inledde halvleken mer offensivt, men Arsenals försvarsspel var mycket bra där framför allt Leah Williamsson ständigt stod exakt rätt och stoppade inspel och inlägg och gradvis föll Everton tillbaka i banan igen. De få gånger de fick med sig hela laget upp i anfall stod det välorganiserade hemmalaget där och såg till att tvinga sina motståndare att bara spela i sidled, och de chanser som skapades var alla Arsenals. Bland de vassare chanserna noteras att Vivanne Miedema och Katie McCabe båda tvingade McIver till fina räddningar och den i den 64:e minuten inbytte Jordan Nobbs fick en dålig träff i ett jätteläge där hon nog borde ha gjort mål, och att Beth Mead (också hon inbytt i den 64:e minuten) sköt rakt på McIver i bra läge med kvarten kvar att spela.

Det enda som i det läget möjligen oroade var att Arsenal inte hade dödat matchen för länge sedan, men hemmalaget fortsatte att kontrollera spelet på ett bra sätt och hotade Evertons mål flera gånger om. Jordan Nobbs träffade stolpen och Beth Mead drog iväg ett skott alldeles utanför krysset, och till sist skulle Frida Maanum i den 86:e minuten till sist döda allt vad eventuell spänning i matchen hette. Efter att ha vunnit bollen högt upp i banan klev hon in centralt och smällde från omkring 20 meter iväg ett stenhårt högerskott som Sandy McIver liggandes raklång i luften endast kunde toucha lite lätt innan bollen dundrade in i nätet. Ett väldigt fint mål och ytterst rättvist sett till chansfördelningen i matchen.

Detta blev matchens sista mål och tre nya poäng till Arsenal var kort därefter ett faktum. Segern innebär att Arsenal behåller serieledningen med maximala 15 poäng efter fem matcher, nu tre poäng före närmaste lag då Tottenham i helgen förlorade mot Brighton. Nästa match är på torsdag då man möter TSG Hoffenheim i Champions League.

Matchfakta:

Arsenal - Everton 3-0

Målen: 1-0 (32) Katie McCabe, 2-0 (41) Lotte Wubben-Moy, 3-0 (86) Frida Maanum

Arsenals laguppställning:

Manuela Zinsberger, Noelle Maritz, Leah Williamson, Lotte Wubben-Moy, Tobin Heath (64), Mana Iwabuchi (64), Kim Little (90), Frida Maanum, Nikita Parris, Vivianne Miedema (76), Katie McCabe

Avbytare: Lydia Williams, Steph Catley, Viki Schnaderbeck (90), Teyah Goldie, Jordan Nobbs (64), Halle Houssein, Beth Mead (64), Caitlin Foord (76)