Ödegaard, Smith Rowe och Hein var alla i farten ikväll med sina landslag.

Landslagsgenomgång - Smith Rowe hjälte

mån 11 okt 2021 kl 23:54

Nya landskamper är avklarade. Fler Arsenalmål den här gången när vi gör en sammanfattning.

Pierre-Emerick Aubameyang blev målskytt i VM-kvalet mot Angola. Gabon vann med 2-0 och Arsenalanfallaren gjorde det första målet med dryga kvarten kvar i Franceville.

Men Aubas Gabon är långt efter serieledande Egypten i grupp F. Elnenys gäng vann med 3-0 borta mot Libyen och Gunnersmittfältaren spelade hela matchen. Egypten är etta i gruppen på tio pinnar efter fyra omgångar. Gabon har bara fyra poäng.

En annan målskytt i Afrika hittar vi i Nicolas Pepe. Elfenbenskusten tog en mycket viktig seger mot Malawi och Pepe blev målskytt redan i den andra minuten. Han spelade sedan hela matchen.

Mer Arsenalmål kom från Emile Smith Rowe som blev matchhjälte, och utsedd till matchens lirare, borta mot Andorra. Engelsmännen, U21, vann bara med 1-0 och ESR nätade med 23 minuter kvar att spela. Då spelade The Three Lions med en man mindre efter att Rhian Brewster blivit utvisad tio minuter in i andra halvlek. Smith Rowe blev utbytt i slutminuterna mot Folarin Balogun. Tyrecce John-Jules fick ingen speltid.

Vidare noteras att Karl Hein återigen vaktade kassen för Estland som föll med 0-1 hemma mot Wales i Tallinn.

Norge skuggar Nederländerna i toppen av sin VM-kvalgrupp efter 2-0 mot Montenegro på Ullevål. Martin Ödegaard lirade från start, men blev utbytt i slutminuterna.

Till Marseille utlånade Matteo Guendouzi fick inte heller i Nations League-finalen någon speltid. Fransmännen slog Spanien med 2-1 efter vändning sista 25.

Inte heller Alex Runarsson fick någon speltid när Island slog Lichtenstein på hemmaplan.

En annan som numera bara nöter bänk är Bernd Leno. Han fick se Manuel Neuer hålla nollan när tyskarna bortaslog Nordmakedonien med 4-0 och blev klara för nästa års VM.

I Sydamerikanska kvalet fick Lucas Torreiras Uruguay stryk med 0-3 mot Argentina. Den utlånade Arsenalmittfältaren fick hoppa in med 27 minuter kvar att spela.