Medlemmar: 6198 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Joel Lopez spelade hela matchen mot Newport County.

Sent avgörande för U21

ons 13 okt 2021 kl 01:40

Arsenal U21 tog sin första seger i Papa John’s Trophy efter ett sent avgörande. Charles Sagoe Jr avgjorde matchen på tilläggstid.

Våra unga kanoner spelade på tisdagskvällen match i Papa John’s Trophy mot Newport County. Jag misstänker att fokus hos de flesta Arsenal Sweden-medlemmarna låg på matchen som spelades på Friends Arena under kvällen och inte den på Rodney Parade. Fokus på matchen på Rodney Parade hade dock Jack Wilshere som var på plats för dagen.

Der var Newport som tog tag i taktpinnen redan från start och kunde, med hjälp från Arsenal, dominera första halvlek. Trots detta var resultatet i paus 1-1, mycket tack vare målvakten Ejeheri men även tack vare målskytten Hutchinson som kvitterat i minut 33.

Andra halvlek började bättre och cirka tio minuter in i andra skruvade Salah-Eddine in en frispark till 2-1. Glädjen från ledningsmålet varade dock inte länge då Newport både kvitterade och tog ledningen innan minut 70, och i detta läge var Arsenal ute ur turneringen. Alebiosu ville dock annat och satte fart längs högerkanten, med ett inspel hittade han Olayinka som kunde trycka dit ytterligare en kvittering.

På tilläggstid kunde Arsenal även göra 4-3 efter att 17-årige Charles Sagoe Jr gjort sitt första mål på den här nivån – framspelad utav ännu en 17-åring i Khayon Edwards.

Matchfakta:

Newport County v Arsenal 3-4 (1-1)

Målen: 1-0 (19) Greenidge, 1-1 (33) Hutchinson, 1-2 (53) Salah-Eddine, 2-2 (62) Abraham, 3-2 (68) Fisher, 3-3 (86) Olayinka, 3-4 (90) Sagoe Jr

Med många spelare iväg på landslagssamlingar ställde Arsenal upp så här:
Ejeheri
Alebiosu, Swanson, Monlouis (74), Ogungbo, Lopez
Olayinka, Salah-Eddine
Ideho (87), Hutchinson, Taylor-Hart (78)

Avbytare: Mitchell, Foran (74), Walters, Akinola, Sagoe Jr (87), Butler-Oyedeji, Edwards (78)