Medlemmar: 8783 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Tobin Heath gör sitt första mål för Arsenal när hon slår in 2-0-målet mot Hoffenheim.

Säker seger i UWCL

tor 14 okt 2021 kl 20:09

Trots en lite trög start på matchen hade Arsenal till sist inga större problem att besegra TSG Hoffenheim.

Matchen öppnade utan något tydligt övertag för något av lagen, det kändes lite som om de båda hade lite svårt att få spelet att stämma och det skapades i princip inga farligheter alls. Men i den 20:e minuten satte Beth Mead press på en bortaförsvarare som försökte rensa undan bollen, men i eftersvingen träffade hon Mead som föll omkull och domaren pekade utan att tveka på straffpunkten. Kim Little tog hand om elvameterssparken och gjorde inget misstag, kyligt rullade hon in bollen till höger om målvakten som slängde sig åt andra hållet.

Arsenal tog härefter över lite mer av spelet utan att det för den sakens skull var frågan om någon totaldominans. Det skapades en del bra lägen som man kanske borde ha gjort något bättre av, och gradvis tappade man också greppet igen. Hoffenheim pressade högt och Arsenal hade svårt att spela sig igenom så det blev en hel del inkast för Hoffenheim runt mittlinjen, men de få farliga situationer som skapades var fortfarande hemmalagets - och alldeles i slutet av halvleken fick man spelet att stämma igen och efter ett långt tryck mot bortalagets straffområde kunde Vivianne Miedema nicka ner bollen till en helt sopren Tobin Heath som enkelt kunde bredsida in 2-0 en minut in på tilläggstiden.

Fem minuter in i den andra halvleken kunde Arsenal, som hade tagit vid där man slutade i den första halvleken, åter fira ett mål. Denna gång var det Vivianne Miedema som stod för den sista sparken, men det var Jordan Nobbs som gjorde det stora jobbet. Efter ett snabbt utspel från Manu Zinsberger efter ett sällsynt Hoffenheim-anfall drog Arsenal upp ett anfall längs högerkanten, varpå bollen spelades in centralt till Nobbs som avlossade ett skott som Martina Tufekovic i bortamålet inte kunde göra mer än att bara försöka styra undan - men där var Vivianne Miedema med på noterna och kunde trycka in bollen i nätet från nära håll.

Matchen dog i det här läget ut en aning och Arsenal såg bara till att inte släppa till något defensivt - men runt den 70:e minuten blev det plötsligt hyperfarligt tre gånger om. Först gjorde Manu Zinsberger en riktigt svettig räddning på ett inspel som styrdes mot mål från kort avstånd, kort därefter räddade Katie McCabe på mållinjen efter en hörna och sedan svarade Manu Zinsberger för ännu en stark räddning på ett skott från nära håll.

Det var dock det enda Hoffenhiem skulle åstadkomma. Arsenal tog tag i spelet igen och det var mer en fråga om huruvida det skulle bli fler hemmamål, och i den 86:e minuten blev det också så. På en hörna från vänster, slagen av Katie McCabe, slet sig Leah Williamson fri och från nära håll dundrade hon in bollen i mål med huvudet.

4-0 stod sig sedan tiden ut, och Arsenal gick däremed upp på andraplatsen i gruppen bakom Barcelona.

Matchfakta:

Arsenal v TSG Hoffenheim 4-0

Målen: 1-0 (21) Kim Litlle (straff), 2-0 (45+1) Tobin Heath, 3-0 (51) Vivianne Miedema, 4-0 (86) Leah Williamson

Arsenals laguppställning:

Manuela Zinsberger, Noëlle Martiz, Leah Williamson, Lotte Wubben-Moy, Katie McCabe, Kim Little, Frida Maanum, Jordan Nobbs (85), Beth Mead (65), Vivianne Miedema (74), Tobin Heath (74)

Avbytare: Lydia Williams, Jen Beattie, Steph Catley (74), Viki Schnaderbeck, Tehay Goldie, Lia Wälti, Nikita Parris (65), Caitlin Foord (74), Mana Iwabuchi (85)