Medlemmar: 8813 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Arteta kunde inte förstå att McArthur inte blev utvisad när han säkte Saka som fick bytas ut.

"Det är ett klart rött - han kunde inte fortsätta"

tis 19 okt 2021 kl 01:03

Arsenal kvitterade sent och räddade en poäng hemma mot Crystal Palace. Men den stora snackisen efter matchen var McArthurs överfall på Saka. - När jag ser situation kan jag inte förstå hur spelaren kan få fortsätta, säger Mikel Arteta.

Arsenal kickade igång Premier League efter landslagsuppehållet med att spela 2-2 hemma mot Crystal Palace. Efter en stark start där Pierre-Emerick Aubameyang tidigt gjorde 1-0 var det inte mycket som fungerade.
Crystal Palace växte in i matchen och vände i andra. 1-0 till Arsenal blev 1-2. Men sent in på stopptid kvitterade inhopparen Alexandre Lacazette.
- Det var en konstig match, säger Mikel Arteta till Sky.
- Jag tycker att vi startade riktigt bra och var dominanta med bra rörelse och mycket spel i sista tredjedelen. Vi gjorde mål och förtjänade det. Efter det saknade vi lugn och tro på det vi gjorde. Vi gav bort många bollar och hade inte tillräckligt med passningar inom laget som då blir långt. Vi hade ingen kontroll, vi fick försvara för djupt för vi kunde inte pressa med de distanserna när vi förlorade bollen. I paus ändrade vi lite saker och blev bättre igen och mer dominanta. När vi hade kontroll gav vi bort bollen. I den här ligan kan du inte göra det i de positionerna för det drabbar en, det blir mål. Sen blir det ett berg att bestiga, men credit till laget för de gav aldrig upp och inhopparna var magnifika. Vi skapade två, tre stora chanser på slutet och vi gjorde målet som vi förtjänade.

Arsenaltränaren säger så här om varför laget tappade så mycket efter den fina starten:
- Min uppfattning är att vi fick något som vi ville försvara istället för att gå för det andra målet och spela vidare med den rörligheten. Vi startade riktigt bra, men sen satte vi oss i svårigheter.

I slutet av den första halvleken spelade Bukayo Saka bort bollen utanför eget straffområde när James McArthur kom farande och sänkte Arsenalspelaren. Sparken var stenhård - rakt över stödjebenet.
Domare Mike Dean stod perfekt placerad bakom.
Men gav bara gult kort.
Saka kunde inte spela vidare.
- Vi behövde plocka av honom för han kunde inte spela vidare. När jag ser situation kan jag inte förstå hur spelaren kan få fortsätta, säger Arteta.
Skulle det ha varit ett rött kort?
- Absolut.
Borde VAR ha kollat på det?
- Jag förstår inte. Av det vi fått förklarat för oss före säsongen och vad som hände ikväll så blir det inte begripligt.