Medlemmar: 5337 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Saka har ont efter att ha blivit nedsparkad av McArthur i måndags kväll.

Kan Bukayo Saka spela ikväll?

fre 22 okt 2021 kl 13:05

Nersparkad av James McArthur i måndags kväll. Den stora frågan inför kvällens möte med Aston Villa är om Bukayo Saka kan spela.

Mike Dean stod en meter ifrån händelsen men tyckte tvärtemot de flesta andra att James McArthurs nedsparkning av Bukayo Saka bara var gult kort. Arsenalmittfältaren kunde inte fortsätta matchen i måndags och när Mikel Arteta igår mötte media inför kvällens möte med Aston Villa var det oklart om 20-åringen kan vara med ikväll.
- Han har inte tränat än så vi behöver kolla med honom hur han mår.

Har ni fått någon förklaring till varför inte James McArthur visades ut i måndags?
- Nej. Vi samtalade med domarna och förbundet för att försöka förklara varför de inte ingrep. Förklaringen vi fick i början av säsongen var att de skulle göra det när det fanns ett uppenbart fel. De måste vidta åtgärder, och det gjorde de inte. Dessa situationer avgör en fotbollsmatch och resultatet, och för mig är det oacceptabelt.

I övrigt är det inte mycket på skadefronten. Granit Xhaka är sedan tidigare borta från spel och Arteta sade att ett par spelare hade känningar efter Palacematchen.