Medlemmar: 5807 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Arteta visade sitt stöd för Steve Bruce igår.

"Det gjorde mig ledsen att se det Steve skrev"

fre 22 okt 2021 kl 13:55

Steve Bruce lämnade Newcastle United i veckan och berättade sedan att det troligen är hans sista jobb inom fotbollen. Nu vill Mikel Arteta se bättre skydd för tränare och få ett slut på allt hat och alla hot.

Mikel Arteta pratade en hel del om Steve Bruce på gårdagens presskonferens inför mötet med Aston Villa. Bruce lämnade Newcastle United i veckan efter det att klubben fått nya saudiarabiska ägare.
I en intervju med Telegraph berättade 60-åringen hur han mår - och att det här troligen är slutet på en lång karriär.
- Jag tror att det är nog är mitt sista jobb. Det handlar inte bara om mig. Det här har påverkat hela min familj väldigt negativt för de är alla Newcastlefans och jag kan inte blunda för det. De har varit oroliga för mig, speciellt min fru Jan. Jag är 60 år och jag vet inte om jag vill utsätta henne för det här igen. Vi har ett bra liv och det här är troligen slutet på min tränarkarriär.

Arteta säger nu att något måste göras för annars riskerar fotbollen att hamna i en situation där många potentiellt duktiga tränare väljer bort yrket för att de vill undvika allt hat och och alla hot.
- Det gjorde mig ledsen att se det Steve skrev. Först för att jag känner honom personligen. Men också för det han förmedlade.
- Vi pratar om en person som varit i fotbollen i över 40 år som spelare och tränare. Han har tränat lag i 1000 matcher och berättar att han har problem i situationer som de här med allt hat. Vi behöver reflektera över det. Vi kan inte ta för givet och acceptera vissa saker bara för att de är som de är. Vi behöver förändra och förbättra dem, som vi gör med regler, spelscheman och annat som vi vill förbättra.

- Jag har många vänner som går kurserna som tvekar på om de vill sätta sig i den "hotseaten" eller om det är bättre att vara assisterande eller något annat. Erfarna tränare funderar på om de någonsin ska göra det igen. Det här har inte vara barriären, för du är rädd för hur du ska behandlas. Det är viktigt att vi tar hand om omgivningen och ställer saker och ting rätt. Gör vi inte det så kommer det inte att bli bättre.