Medlemmar: 8073 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Nytt mål för Balogun i U23-laget.

U23-laget krossade Everton

lör 23 okt 2021 kl 21:25

Salah-Eddine fortsatte sin fina målform när tabelltolvan Everton städades av. Holländaren gjorde ett av målen i 4-0-vinsten.

Det var lite oklara omständigheter gällande vilka spelare Kevin Betsy hade valt att ställa ut för dagen i matchen mot Everton. Först släppte Arsenals officiella akademi-konto en laguppställning där Olayinka startade på mittfältet och senare släppte Arsenals akademiguru Jeorge Bird en annan. Eftersom matchen inte fanns att titta på någonstans så väljer jag att lita på Bird, som även liverapporterade från matchen.

Folarin Balogun öppnade Arsenals målskytte i första halvlek och Arsenal gick till pausvila med en 1-0-ledning. Målet var Baloguns sjätte på 7 matcher för u23 - i ligaspelet och den unge forwarden visar återigen att han är för bra för den här nivån och ett lån borde vara det enda rimliga i januari.

2-0 och 3-0 kom i minut 74 respektive minut 78 genom Salah-Eddine och Alebiosu. Salah-Eddine fortsätter även han, likt Balogun, sin fina målform och även om han inte spelar som forward utan mer som en tvåvägs-mittfältare så har han hittat nätet 4 gånger och assisterat 2 gånger på 7 matcher.

Mål nummer fyra kom på tilläggstid, genom högerbacken Zak Swanson, efter att Okonkwo dessförinnan blivit satt på prov och stått för en fin dubbelräddning.

Matchfakta:

Arsenal v Everton 4-0 (1-0)

Målen: 1-0 (37) Balogun, 2-0 (74) Sahal-Eddine, 3-0 (78) Alebiosu, 4-0 (90) Swanson

Arsenal ställde upp så här:

Okonkwo
Alebiosu, Monlouis, Rekik, Ogungbo, Lopez (58)
Salah-Eddine, Akinola (87), Patino
Biereth (84), Balogun

Avbytare: Ejeheri, Swanson (58), Butler-Oyedeji (84), Ideho (87), Taylor-Hart