Medlemmar: 4972 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Arsenal slog Leeds United med 2-0 i Ligacupen.

Arteta om segern, skadorna och Eddies framtid

tis 26 okt 2021 kl 23:52

Arsenal vann igen. 2-0 mot Leeds United och nu är Mikel Artetas gäng i kvartsfinal i Ligacupen. - Det ger spelarna som inte fått lira så mycket fler chanser, säger Arsenaltränaren.

The Gunners ångar på Ligacupen. Efter 6-0 mot West Bromwich Albion och 3-0 mot AFC Wimbledon blev det 2-0 ikväll mot Leeds United och en kvartsfinalbiljett är bokad och klar.
Mikel Arteta var belåten - och snackade om massa saker på sin presskonferens efter matchen.
Här är det mesta av det bästa.

Om Ben White som fick kliva av i början av den andra halvleken:
- Det är nåt virus som går i truppen. Vi tappade Pablo Mari idag. Han kände sig inte bra och Ben har också haft den de senaste dagarna. Han kände sig inte bra så vi bestämde oss för att plocka av honom.

Om att det var en chansning att göra så många förändringar i laget, bara White och Emile Smith Rowe kvar i elvan från Villamatchen:
- Det var ett beslut som ... Jag kan inte fortsätta att kräva av spelarna att göra vad de gör varje dag, att fortsätta att få dem att tro på att de kan slå sig in i laget utan att ge dem chansen. Jag litar på dem. Jag var lugn och vet att de kan göra det.

Om Eddie Nketiahs framtid och insats:
- Jag har inga tvivel på vad han kan tillföra. Vad än du ger honom så vill han ha mer, han kräver mer av sig själv. Han är en annan vars insats jag är nöjd med och att han får göra ett mål, det förtjänar han. Det är många spelare på hans position och med hans situation (att kontraktet är på väg att gå ut) så försöker jag att förbise det och försöker spela honom för det förtjänar han.
- Vi hade en situation (med hans kontrakt) som vi försökte lösa i somras, men vi kunde inte, åt något håll. Kontraktssituationen är mer och mer vanlig inom fotbollen, när vi kommer från en pandemi och har massor med saker att lösa. Jag har full tro på att han kommer att bli en toppspelare, förhoppningsvis i Arsenal.

Om läget med Kieran Tierney och Martin Ödegaard:
- Båda var skadade. De försökte igår men kände sig inte bra. De ville spela men kände sig inte bra nog att lira idag. Förhoppningsvis är de bättre de närmaste dagarna så att de kan spela mot Leicester.

Om att Salah-Eddine var på bänken:
- Jag belönade honom för det han gör varje dag på träningarna och matcherna han spelat, för hans attityd och den kvalitet som han har. Han förtjänar att vara med oss.

Om Chamers mål och firande:
- Jag tror att det var något annat där. Ni kunde se reaktionen bland lagkamraterna som spenderar tid med honom varje dag. Det var en genuin känsloyttring för det har varit tufft för honom och de gillar honom som person och vet vad det betyder för honom. Jag tror att tre olika coacher sade åt honom att han skulle göra mål när han kom in.

Om att gå vidare till kvartsfinal i Ligacupen:
- Det ger spelarna som inte fått lira så mycket fler chanser. Att vinna den här titeln är något vi vill åstadkomma. Det är fantastiskt att se spelarna som inte fått spela så mycket, sättet som de spela och tävlade idag. Och hur de vann matchen mot ett väldigt bra lag.