Medlemmar: 8810 st.

Salah-Eddine gjorde mål när U23 bortaslog Leeds United.

Salah-Eddine målskytt - U23-laget upp i topp

fre 29 okt 2021 kl 23:12

Arsenals U23-lag slog Leeds United med 4-2 på bortaplan ikväll. Och gick upp i serieledning i Premier League 2.

Nästan 9 000 supportrar hade samlats på Elland Road ikväll för att se U23-mötet mellan Leeds United och Arsenal. Majoriteten hade nog hoppats på revansch efter tisdagens cupförlust i norra London.
Men de fick vänta hem besvikna.
För Kevin Betsys Gunnerslag vann med 4-2.

Det var dock en före detta Arsenalspelare, Sam Greenwood som gav Leeds United ledningen. Anfallaren fick speltid på Emirates Stadium i veckan och gjorde öppningsmålet redan efter 19 minuter.
En annan "Ligacupspelare" kvitterade. Salah-Eddine, som satt på bänken i tisdags, satte 1-0 fem minuter senare. Innan den första halvleken var över hade hemmalaget skaffat sig en 2-1-ledning tack vare Max Deans balja.

I andra var det bara Arsenal. I alla fall målmässigt. Innan tio minuter hade gått hade Folarin Balogun sett till att Leeds 2-1-ledning förvandlats till 2-3. Det andra målet på straff.
Leeds hade sina chanser efter paus, men Arsenal hade mer att ge.
Med fem minuter kvar att spela satte Joel Lopez 2-4 och ännu en trepoängare var säkrad.

I tabellen leder Arsenal, en poäng före Manchester City. West Ham United kan dock gå om Arsenal om de vinner borta mot Leicester City på måndag kväll.

Matchfakta

Leeds United v Arsenal 2-4 (2-1)

Målen: 1-0 (19) Sam Greenwood, 1-1 (24) Salah-Eddine, 2-1 (35) Max Dean, 2-2 (47) Folarin Balogun, 2-3 (55) Folarin Balogun (straff), 2-4 (85) Joel Lopez.