Medlemmar: 6108 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Beth Mead firar Arsenals andra mål för kvällen.

Arsenal finalklara efter seger mot Brighton

sön 31 okt 2021 kl 20:26

Trots en ganska jämn första halvlek blev Arsenal numret för stora för Brighton i andra halvlek och Gunners är nu vidare till final i FA-cupen där de ställs mot Chelsea.

Damernas FA Cup släpar efter på grund av pandemin så därför spelades semifinalen mellan Arsenal och Brighton först idag. Det här var Arsenals första match sedan 14 oktober då man registrerade en säker 4-0-seger över Hoffenheim i Champions League.

Redan innan matchen stod det klart att Viv Miedema skulle vilas och även Viki Schnaderbeck missade matchen på grund av skada. Förutom Malin Gut, som är långtidsskadad, var resten av truppen tillgänglig. Även Simone Boye som haft en del känningar av en muskelskada var nu tillbaka igen.

Det har väl inte undgått någon att Arsenal börjat denna säsong på ett fantastiskt vis där man radat upp segrar, men var det något lag som skulle kunna rubba Arsenal var det kanske just Brighton. Förra säsongen plockade de poäng från både Manchester United och Chelsea och man har börjat även denna säsong starkt.

Den första halvleken var intensiv med frustrerande för Arsenals om inte lyckades konvertera sina chanser. Trots 64 % bollinnehav och nio avslut (jämfört med Brightons två) lyckades man inte få in bollen bakom Megan Walsh i Brightons mål.

Arsenal började andra halvlek i samma rasande tempo och man hade två chanser redan tidigt i andra halvlek. Beth Mead såg sin nick toppas och Parris avslut rensades undan från mållinjen. Arsenal hade dock fått upp vittringen nu och en frustrerad Mead, som gjort tre mål och tre assist på sina senaste fem ligamatcher, tog sig förbi på sin vänsterkant, dribblade sig förbi sin försvarare och fick fram bollen till Little som petade in bollen.

Fyra minuter senare gjorde Mead en liknande rusning igen, men den här gången tog hon avslutet själv och det satt säkert bakom Walsh. Med kvarten kvar att spela fastställdes resultatet. Ännu en gång var Mead i farten, men den här gången var det hennes hörna som Williamson fick pannan på och 3-0 var ett faktum.

Finalen spelas den 5 december på Wembley mot Chelsea.

Matchfakta:

Arsenal v Brighton & Hove Albion 3-0

Målen: 1-0 (50) Kim Litlle, 2-0 (54) Beth Mead, 3-0 (76) Leah Williamson

Arsenals laguppställning:

Manuela Zinsberger, Noëlle Martiz (82), Leah Williamson (92), Jen Beattie (83), Lia Wälti (65), Katie McCabe, Kim Little, Jordan Nobbs, Beth Mead, Nikita Parris, Caitlin Foord (65).

Avbytare: Lydia Williams, Hermione Cull, Frida Maanum (65), Teyah Goldie (92), Mana Iwabuchi (65), Anna Patten (82), Simone Boye Sørensen (83), Halle Houssein, Alex Hennessy.