Medlemmar: 8776 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

AMN och Ramsdale firar ytterligare en PL-seger.

Arteta: "Jag ser en annan spelare"

sön 7 nov 2021 kl 18:50

Ainsley Maitland-Niles fick chansen på det centrala mittfältet i Thomas Parteys frånvaro. Efter matchen hyllades engelsmannen.

Arsenal valde att behålla Ainsley Maitland-Niles i somras trots att han själv ville lämna. Flera klubbar fiskade efter 24-åringen som på deadline day redde ut begreppen med Mikel Arteta efter inlägget på Instagram där han skrev "det enda jag vill göra är att gå dit jag ville och där jag kommer att få spela".
Idag fick han för första gången den här säsongen chansen från start i Premier League.
Efter 1-0 mot Watford hyllades AMN.

Mikel Arteta fick frågan vad han fått se från honom i den centrala mittfältsrollen som han inte fick se förra säsongen.
- Först och främst ser jag en annan spelare när det kommer till hans karaktär, hans engagemang och hans tydlighet i spelet. Efter att vi fattat beslutet var jag tydlig med det jag såg. Jag ville att han skulle stanna för han skulle bli användbar. Han har en stor talang vilket är att han användbar på flera positioner. Idag använde vi honom för att göra det vi behövde göra och det var väldigt viktigt.
- När jag ser honom på träning, när jag ser hur han förbereder sig, när han ställer frågorna som han gör, hur han lyssnar på det man pratar igenom. Hans svar kommer direkt. Han är riktigt smart och intelligent. Han behöver kunna omvandla det, och hur mycket han bryr sig med sitt kroppsspråk och sin vilja. Han har kommit en bra bit på vägen.