Medlemmar: 7585 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Gabriel lyckades slå sig fri från ett rånförsök i sitt eget garage.

Gabriel utsatt för rånförsök

ons 1 dec 2021 kl 13:13

För två år sedan var det Mesut Özil och Sead Kolasinac som utsattes för ett rånförsök. Nu har det hänt även mittbacken Gabriel.

Sommaren 2019 kom två personer på moped, beväpnade med knivar, och försökte råna Mesut Özil och Sead Kolasinac. Vad de inte hade räknat med var att Arsenals vänsterback skulle göra motstånd och efter det att han hoppat ur bilen och vevat med nävarna flydde rånarna.
Det finns klara likheter med det som hänt Gabriel nu.

Mail rapporterar att två personer följde efter Gabriel och hans polare till huset där brassemittbacken bor. Där gick en av dem till attack med ett basebollträ för att komma åt bilen, klockan, plånboken och telefonen.
Men precis som Kolasinac gick 23-åringen till motattack.
Gabriel lyckades slå Abderaham Muse, 26, som nu dömts till fem års fängelse, och brotta ner honom innan han och hans polare kunde fly garaget. Vid grinden passade en tredje person som att den inte skulle gå igen.
De två andra är ännu oidentifierade.

Mikel Arteta kommenterade händelsen på dagens presskonferens:
- Det är självklart ingen trevlig händelse när man har familjen där och de försöker ta sig in i huset. Gabi visade mycket karaktär och det ser man på hur han agerar direkt. Credit till honom. Han mådde bra efteråt, men var så klart chockad. Det var några saker som han ville förändra för att förhindra att sådana här saker händer och klubben har gett honom all support som behövdes för att försöka komma över situationen, lära sig och gå vidare.