Medlemmar: 8813 st.

Balogun blev målskytt igen.

U21 vidare efter straffdrama

tor 2 dec 2021 kl 12:39

Det blev straffdrama på Portman Road igår kväll. Men Arsenals U21-lag gick segrande ur striden och är vidare i Papa John's Trophy.

Det blev lite som det brukar bli när Arsenals ungdomslag är i farten nu för tiden. Tidigt underläge, men upphämtning. Det var precis vad som hände på Portman Road i Ipwich igår kväll där The Gunners U21-lag mötte Ipswich Town i den första utslagsrundan av Papa John's Trophy.
Hemmalaget ledde med 2-0 i paus, men på tre minuter, mitt i den andra halvleken, gick Arsenals U21-lag ikapp.
2-1 via ett självmål och 2-2 genom den notoriske målskytten Folarin Balogun.

Resultatet stod sig in i kaklet och då väntade straffar.
Där visade det sig att gästerna var starkast inför 4 065 åskådare (244 på bortasektionen). Det var Arsenalkeepern Ovie Ejeheri som lade grunden för avancemanget när han räddade Ipswich tredje och fjärde straff. Nu missade visserligen Omar Rekik direkt efter men när hemmalagets Joe Piggott prickade stolpen i den näst sista rundan kunde Mika Biereth sätta The Gunners i förarsätet.
Båda lagen nätade i den femte omgången vilket betydde 4-3 till Arsenal.

Vilka man får möta i nästa runda lottas den 4 december.

Matchfakta:

Ipswich Town v Arsenal 2-2 (2-0) (3-4 efter straffar)

Målen: 1-0 (31) Kayden Jackson, 2-0 (43) Kayden Jackson, 2-1 (68) Kane Vincent-Young (självmål), 2-2 (71) Folarin Balogun.