Medlemmar: 8780 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Martinelli och Arsenal får lira vidare under jul och nyår.

Ingen paus i Premier League

mån 20 dec 2021 kl 19:15

Klubbarna hade möte idag om ligans spelschema över jul och nyår. Trots att många lag fått ställa in sina matcher på grund av Covid bestämde man sig för att köra vidare som vanligt.

I helgen ställdes sex av tio Premier League-matcher in då Covidsmittan var så stor i vissa av lagen. Trots att läget varit ansträngt en tid han klubbarna som kunnat spela kört på.
Men idag hade de 20 lagen ett telefonmöte för att snacka om hur man ska ta sig an jul och nyår där spelschemat är proppat med matcher. Det fanns en möjlighet att de skulle kunna flytta en av omgångarna för att lätta på schemat.
Men så blir det inte.

Detta innebär att man kommer att köra på som planerat - om det är möjligt. Har en klubb 13 startklara spelare och en keeper ska man komma till spel. Förra veckan testade 42 PL-spelare positivt för Covid-19 och det är den högsta siffran sedan pandemin startade 2019.

Detta innebär att om allt går som planerat kommer Arsenal spela 21/12 hemma mot Sunderland i Ligacupen. 26 december borta mot Norwich City. Sedan 28:e hemma mot Wolves och avslutningsvis 1 januari mot Manchester City på Emirates Stadium.