Medlemmar: 8519 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Nketiah har gjort fem mål den här säsongen i Ligacupen.

Nketiah: "Jag vill bara spela fotboll"

ons 22 dec 2021 kl 13:30

Eddie Nketiah smällde in ett hattrick mot Sunderland i Ligacupen. Sen kom anfallarens kontraktssituation upp. - Så länge jag spelar för Arsenal kommer jag att ge allt.

Arsenal slog enkelt ut Sunderland ur Ligacupen igår kväll. Segersiffrorna skrevs till 5-1 och Eddie Nketiah gjort hattrick.
- En fantastisk känsla och självklart vill jag rikta ett stort tack till mina lagkamrater. De ordnade några riktigt bra assist idag. Jag behövde bara vara på rätt plats, men självklart var det kul att få göra mitt första hattrick för Arsenals A-lag, sa anfallaren till Sky.

Nketiah seglade tack vare de tre målen upp på tredje plats i lagets interna skytteliga den här säsongen. Bara Pierre-Emerick Aubameyang och Emile Smith Rowe har gjort fler.
Men frågan är hur många fler baljor Eddie kommer att göra för Arsenal.
Kontraktet går ut i sommar och det känns inte som att han är sugen på en fortsättning.
När han fick frågan om han blivit erbjuden ett nytt kontrakt och tackat nej sa han:
- Yeah, som jag sa vill jag bara spela fotboll. Det är min huvudambition. Jag är här och jag har kontrakt. Så länge jag spelar för Arsenal kommer jag att ge allt.

Mikel Arteta fick så klart frågor på presskonferensen efter matchen om Nketiahs framtid.
- Jag säger varje dag till er att vi vill behålla Eddie. Vi ser hur han tränar och vad han gör varje dag. Han jobbar så hårt. Jag är verkligen nöjd med honom. Vi försöker få honom att stanna. Allt handlar om speltid. Han vill spela.