Medlemmar: 5799 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Tung tid för Aubameyang som inte lirat de fyra senaste matcherna.

Få svar om Aubas Arsenalframtid

ons 22 dec 2021 kl 15:43

Kommer Pierre-Emerick Aubameyang komma tillbaka i spel snart igen? Eller är han på väg bort? Frågorna är många - svaren få.

I en artikel på ESPN skriver James Olley idag att Arsenal ska vara redo att lyssna på bud på Pierre-Emerick Aubameyang i januari. Förra veckan petades anfallaren på grund av disciplinära skäl - och blev av med lagkaptensbindeln.
Sedan dess har han inte spelat.

På dagens presskonferens inför annandagsmatchen mot Norwich City ville inte Mikel Arteta svara på om Auba kommer att vara med i truppen.
- Vi tar det match för match och bestämmer truppen när vi kommer närmare matchen, säger Arsenalmanagern.

Olley skriver i sin text att Arteta inte helt utesluter att plocka tillbaka Auba. Duons relation ska sedan innan ha varit stark, men påverkats av den senaste tidens händelser. Det ska ha kulminerat när strikern fick tillåtelse att åka till Frankrike för att hälsa på sin mamma - och återigen kom för sent när han kom tillbaka till London.
Olley skriver att det hänt vid ett flertal tillfällen att Auba varit sen.

Det finns intresse från flera klubbar att plocka in Auba, som ska iväg på Afrikanska Mästerskapet i januari, efter nyår. Men hans höga lön är ett problem. ESPN skriver att Barcelona, Juventus, Milan och Inter är intresserade.